Sajnálattal értesültünk róla, hogy minden korábbi tanácsunk és ellenérvünk ellenére a Hotel Aquarius Kft. a mai napon kiküldte a BL Yachtclub bérlői részére a kikötő bezárásával, a hajók kidaruzásával és téli tárolásával kapcsolatos közleményeket. Mint a BL Yachtclub kikötőjének üzemeltetésére korábban a Hotel Aquarius Kft. által felkért szakmai partner, ezzel a teljességgel szakmaiatlan döntéssel nem tudunk azonosulni, ezért a Hotel Aquarius Kft. és köztünk lévő szóbeli megállapodást azonnali hatállyal felmondani kényszerültünk.

Október és november hónap során - szóbeli megegyezések alapján - segítséget nyújtottunk az alábbiakban:

  •    a kikötő átvétele a korábbi üzemeltetőtől,
  •    a kikötő átvilágítása, problémák feltárása,
  •    hiányzó kikötő engedélyek beszerzése,
  •    hosszabb távon fenntartható üzleti modell és hozzá tartozó üzleti terv elkészítése,
  •    kapcsolattartás a meglévő bérlőkkel a kialakult helyzet kezelése és a jövő érdekében,
  •    a téli kidaruzás megszervezése,
  •    alapszintű kikötői szolgáltatás a szerződésünk megkötéséig.


Az elmúlt időszakban a munkánk során kollégáimmal Kenyeres Mártival, Schalkhammer Imrével folyamatosan a bérlői támadások kereszttüzében voltunk. De ezt felvállaltuk, mert tudtuk, hogy a válságmenedzselés egyrészt ezzel jár, másrészt bíztunk benne, hogy a 2011-es évben az általunk nyújtott üzemeltetés - amire igazából a korábbi felkérés szólt! - majd a negatív felhangokat elnémítja. Sajnos erre úgy tűnik már nem lesz lehetőségünk. Mi hosszú távú üzemeltetésre vállalkoztunk - mert ehhez értünk - nem pedig bezárásra!

Emellett óriási presztízs veszteség továbbá a részünkről, hogy szintén megbízói felkérésre, november 6-án kiálltunk a bérlők elé és tájékoztattuk őket a kidaruzás tulajdonos által szabott feltételeiről, amit most a tulajdonos - akinek a jogi képviselője szintén ott volt az eseményen - a bérlők egy bizonyos csoportja kapcsán egyoldalúan módosít. Ennek teljesítését sem morálisan, sem pedig a frontvonalban lévő kollégáimat féltő felelős vezetőként, felvállalni nem tudom.

A bérlők részére a rossz hír helyszínen való közlését így átengedjük az új üzemeltetőnek vagy a tulajdonosnak. Egyúttal a kikötő alapszintű működtetését is átadjuk, annyi segítséggel, hogy amíg megfelelő embereket nem találnak a feladatra, esetleges időjárási vészhelyzet esetén ott leszünk, hiszen egyrészt hajós emberek lévén, minket a szóban adott ígéretek köteleznek, másrészt szeretjük és féltjük a hajókat.

Nem tisztem a meghozott tulajdonosi döntést üzleti szempontból minősíteni, hiszen minden tulajdonos szíve-joga, hogy döntsön a vagyontárgyai sorsáról. Ugyanakkor csodálkozásomat kell kifejeznem, hogy az általunk a 2011-es évre letett, konzervatív számításokon nyugvó, ám operatív szinten még így is pozitív eredményt előrejelző üzleti terv ellenére is, a tulajdonos a bezárás mellett döntött."

Németh Balázs
igazgató
Club Aliga
info@clubaliga.hu