Március első két hétvégéjén kellemes időjárási viszonyok között versenyezhettek fiataljaink a szlovéniai Portorozban, ahonnan kiváló eredményekkel és szépen csillogó érmekkel térhettek haza.



Az első hétvégén csupán Hunfalvy Péter (LR), Takács Levente (L4.7)  és Vadnai Jonatán (OP) álltak rajhoz, ám a másodikon már csatlakozott hozzájuk Vadnai Benjamin (L4.7) és az optimistes Tenke Áron is. Míg az első regatta a laser radiálosoknak, addig a második a laser 4.7-eseknek volt válogató az Európa-és világbajnokságra a szlovén versenyzők számára, így az ország legjobbjaival küzdhettek meg fiataljaink.

A JK Piran rendezésében március 4-6. között lebonyolított viadalon három nap alatt nyolc futamot teljesítettek versenyzőink, melyek során élénk, közepes és gyenge széljárásban is kipróbálhatták magukat. Az első napon Takács Levente iskolai elfoglaltsága miatt még nem tudott rajthoz állni, így három futamról is lemaradt, ám a következő napokon remek teljesítményének, s futamgyőzelmének köszönhetően az összesített lista hatodik helyén zárta a regattát, melyen laser radiálban Hunfalvy Péter megszerezve élete első külföldön szerzett futamgyőzelmeit, ezüstérmet szerzett, míg Jonatán egyetlen hellyel lemaradva a dobogóról a negyedik helyen zárta a 76 hajóból álló optimist regattát. Három versenyző, három különböző osztály, s mindhárom futamgyőzelemmel végzett az élvonalban.



A sikeráradat a következő hétvégén, március 12-13-án is folytatódott, ha lehet mondani fokozódott. A két napos, öt futamos regattán laser 4,7-ben Vadnai Benjámin hyeres-i sikere után három futamgyőzelemmel ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg radiálban Hunfalvy Péter zsebelt be egy bronzot előző heti ezüstje mellé, melyhez csatlakozott Vadnai Jonatán is szintén egy bronzéremmel. Takács Levi a 9., míg az optimistes Tenke Áron egyenletes teljesítményt nyújtva a 20. helyen zárta a versenyt, melynek első napján 4-5 beaufort erősségű szélben 3, illetve 4 futamot teljesítettek az osztályok versenyzői, amit még egy futammal toldottak meg vasárnap, ám ekkor már gyenge, leálló szélben.

Az öt ország versenyzőit felsorakoztató regattán ugyan nem a legnépesebb, ám meglehetősen rangos mezőnyök gyűltek össze, felsorakoztatva a szlovének legjobbjait, melyben versenyzőink remek helytállással bizonyították tehetségüket.

Lasereseink egy hetes szünetet és némi iskolai tanulást követően március 21-én újabb hosszú útra indulnak, melynek során két válogató versenyen küzdhetnek meg az Európa-bajnokságra való kijutási jogokért a garda-tavi Torbole-ban, majd azt követően a svájci Lugano-ban, a Laser Európa Kupa versenysorozat első két fordulóján. Vadnai Jonatán pedig csupán a szomszédos városig, Koperig menetelt, ahol a teljes optimist válogatott kerettel edzőtáborozik Török Péter és Perényi Miklós vezetésével a március 18-20. között megrendezésre kerülő regatta előtt.

Ahogy azt a jelek is mutatják a tavasz beköszöntésével teljes mértékben megkezdődött a versenyszezon, s egyre sűrűsödnek a programok versenyzőink életében.
Sok sikert hozzá fiúk, lányok, csak így tovább!

EREDMÉNYEK

március 4-6.

március 12-13.

További fényképek a galériában.

Eszes Bernadett