Az edzések során végig remek szélviszonyok mellett gyakorolhatták fiataljaink a különböző rajt, hajóvezetési és manőverezési feladatokat Török Péter és Perényi Miklós vezetése alatt, melyeket azt követően a versenyen élesben is kipróbálhattak.
A regatta első két napján gyenge szélben három-három, míg vasárnap további két futamot sikerült lebonyolítani, melyek során Gyapjas Zsombi kezdett legerősebben, s állt a magyar küldöttségből legelőrébb az összesített tabellán. A második napon azonban Péch Lóri egy második, Vadnai Jonatán egy harmadik helyezéssel nyitott, amelyet Joni egy futamgyőzelemmel koronázott meg a nap végén, mialatt Zsombi is egyenletesen vitorlázva begyűjtött két hatodik helyezést, így mindhárman az élbolyban várhatták a folytatást. Az utolsó napon azonban már erős szélben mutathatták meg versenyzőink tudásukat, melyben Lóri, Joni és Zsombi igazán kiemelkedett a mezőnyből. Az első futamot Lóri, a másodikat Joni nyerte, s az utolsóban az első három helyezést fiaink szerzeték meg, bemutatva, hogy erős szélben verhetetlenek.:-) az ifjoncok közül remekül teljesített Tenke Áron is, aki három tízen belüli futameredményének köszönhetően az előkelő 13. helyen zárta a regattát, egyetlen helyezéssel Szalai Kóta előtt, míg a legeredményesebb magyar leányzó, Takácsy Lilla összetett 25. helyezésével a hetedik helyet szerezte meg a lányok versenyében.

Sok tapasztalattal, megannyi vízen töltött óraszámmal és néhány futamgyőzelemmel gazdagabban tértek haza optimisteseink Koperból, hogy itthon folytassák a felkészülést a további versenyekre.

 


EREDMÉNYEK
1.    Liam Orel (SLO)
2.    Peter Janezic (SLO)
3.    Toni Vrscaj (SLO)
4.    Péch Lóránt
5.    Vadnai Jonatán
6.    Gyapjas Zsombor
13.   Tenke Áron
14.   Szalai Kóta
25.   Takácsy Lilla
31.   Cséby Flóra
33.   Erőss Lránd
34.   Pintér Nikolett
35.   Hadnagy Zsombor
36.   Roznár Katalin
39.   Korchmáros Sára
43.   Lászlóffy Levente
54.   Józsa-Kovács Attila
56.   Lászlóffy Ábel
64.   Héjja Marcell
 

 

További fényképek az esemény galériájában.

Eszes Bernadett