Mindig is nagy figyelmet fordított arra, hogy támogassa az ifjú tehetségeket azzal, hogy kedvező áron, előnyös feltételekkel juttatja hozzá a legügyesebbeket a jó minőségű Hodács hajókhoz. Tette ezt a '90-es években, a 2000-es években is és teszi ezt napjainkban is.

 

Legutóbb Péch Lóránt Európa-bajnoki bronzérmes optimistesünk korábbi, 4 éves hajóját cserélte ki egy vadonatúj HQOK hajóra, mintegy jutalomként, s elismeréseként Lóri kiváló eredményének. Az új opti színeit maga a versenyző választhatta meg

Természetesen ez a hajó is nagy gondossággal, talán mondhatjuk még nagyobb figyelemmel, precizitással készült. Lóri kérése az volt a mester felé, hogy a decemberi Mikulás Kupán már új hajójával versenyezhessen, így azt először a tengeren próbálhatta ki. A népes, 322 indulóból álló nemzetközi mezőnyben végül az előkelő 6. helyezést szerezte meg.

Az új optimist a hosszas téli, külföldi felkészülő edzések és versenyek után végre haza érkezett, s a Balatonon is „be lett dobva" a mély vízbe. A csopaki ifjúsági ranglista versenyen kiválóan debütált: tehetséges kormányosával, Péch Lórival a győzelemig jutott.

Hodács Lajos és optimist műhelye továbbra is kitartóan támogatja azon válogatott versenyzőket, akik hisznek abban, hogy a One Design hajó bárhol is készül a világon, egyformán kiváló színvonalú.   Így kívánnak további sikereket Lórinak és a mezőny többi lelkes vitorlázójának a további szép eredményekhez.

Eszes Bernadett