Enyhe leálló bríz borzolta a Balaton felszínét és az esélyesek idegeit. Mivel második kiesőre már nem kalkulálhattak, kőkemény taktikai harc vette kezdetét már a rajtot megelőző percekben. Lukácsék a tutinak tűnő északi slágot nem voltak képesek meghúzni, mert a lee bója körüli tömörülésben beszorultak és a reménytelen déli parti oldalra kerültek követve a Hónigék által preferált irányt. 

Talán mondanom sem kell a D-i oldal mesésen bejött és a rövidítéssel is egyértelműen kész tények elé állított mezőnyben Lukácsék megelőzve ellenfeleiket nyerték az OB-t második a Gömbös csapat, harmadikak Tenkéék lettek. 

Tusnai Gabi a díjkiosztón megvallotta, hogy árgus szemekkel vizslatták a mezőny szabálytiszteletét, mert az utóbbi időben - más versenyeken tapasztalható - egyre gyakoribb és egyre keményebb szabályszegéseknek szeretnének gátat szabni. Meglepve tapasztalta a Dragonosok mennyire kulturált módon vitorláznak. Nem hogy óvás sem volt, de még szabálytalanságot sem tapasztalt, ha volt is ilyen azt az érintettek önként korrigálták. Szeretné ha a más osztályokban is szerepet vállaló Dragonosok ezt a szellemiséget terjesztenék, mert a magyar vitorlázás meg kell őrizze a versenyzés tradicionális értékeit.

A verseny zárását követően a rendező Tihanyi Hajós Egylet a hazatérő versenyzők számára vontát is biztosított, ami a meteorológia narancs fokozatú veszély-jelzése tükrében igen szép gesztus volt. Köszönjük.

 

További képek a galériában. 

Letölthető eredménylisa. 

Gerő András