Legeredményesebb Laser versenyzőnk, Berecz Zsombor remek futameredményeivel beverekedte magát a verseny legeredményesebb 10 versenyzője számára lebonyolításra kerülő, dupla pontot érő Medal Race futamba, - mely gyakran dönt az első tíz végső helyezéseiről - ahol a kitűnő hetedik helyen zárta a futamot, s szerezte meg az összesített lista 8. helyezését a 102 versenyzőt felsorakoztató Laser Standard osztályban. 

 

Az öt napos regattán változatos időjárás fogadta az olimpiai osztályok versenyzőit. A szakadó esőtől és erős széltől egészen a napsütésig és széltelenségig volt minden a palettán, s a legtöbb osztály számára nyolc, a Medal Race futammal együtt kilenc futamot sikerült lebonyolítani. 

Hazánkat négy osztály - Laser Standard és Radiál, Finn dinghy és 470 női - 9 versenyzője képviselte, akik derekasan helyt álltak a színvonalas mezőnyben. Zsombor kiemelkedő eredményét már korábban említettük, ám azt még nem, hogy a Medal Race futamba a 6. helyen jutott be, s ott igen szoros küzdelemben szerezte meg a 7. helyezést. A Laser Standard osztály másik hazai versenyzője, Bakóczy Róbert a 73. helyezésig jutott, míg a nők versenyében Karé Réka szerepelt eredményesen, s szerezte meg a 17. helyezést az 51 fős női mezőnyben. A finneseknél két versenyzőnk is a mezőny első felében versenyzett, Pál Gaszton a 18., Beliczay Marci pedig a 25. helyen zárta a regattát, míg két junior korú versenyzőnk, Hirschler Richárd és Haidekker Elemér a 33. és 38. helyezésig jutottak a 47 fős mezőnyben.

Női 470-ben Sipos Orsolya és testvére, Zsófia kevésbé vitorláztak sikeresen, ők a 17. helyezést szerezték meg a 19 hajót számláló női mezőnyben.

 

Versenyzőink többsége számára nem sok idő marad a pihenésre, helyette inkább irány az autó, utazás tovább az olimpiai felkészülés következő állomásának helyszínére, az évad egyik legrangosabb versenyére, az Európa-bajnokságra, mely idén minden olimpiai osztály számára azonos helyszínen, Helsinkiben kerül megrendezésre július elején.

EREDMÉNYEK

http://race-results.kielerwoche.de/#

 

Eszes Bernadett

 

Eszes Bernadett