Egy hajlongó műanyag tálca, egy a már tálaláskor is hideg marhapörkölt, valamint a mindehhez kimért egyetlen pohár gyenge minőségű és meleg fehérbor adta az ihletet. Az idősebb generáció öreg vitorlázói még megadták a módját a dolgoknak. Amellett, hogy nem üvöltöttek trágárságokat a másik hajónak, a verseny rendezvényeire igyekeztek rendesen felöltözni, ott kulturáltan viselkedni és a megterített fehér asztalhoz ülve beszélték meg a verseny közben tisztázatlan helyzeteket. A vitorlás versenyzés elegáns sport volt és lehet ismét, hiszen segítséget adnak a követendő példák a közelmúltból.

Az Első Magyar Borregatta 2011-ben a Balaton körüli borászati események főrendezvénye, Magyarország leghíresebb borászainak részvételével. A versenyen minden olyan szakma képviselteti magát, amely részt vesz a magyar borkultúra fejlesztésében, a lehető legszélesebb értelemben véve. Így indulhatnak a hegyközségi regisztrációval rendelkező Borászatok és Borászok, valamint a bormédia reprezentánsai, a borászati és borgasztronómiai oktatással foglalkozó szervezetek, a borász-szakmához kapcsolódó kiszolgáló cégek, illetve azok az éttermek, amelyek sommelier-ket foglalkoztatnak. Az esemény látványos különlegessége a Balatonfői BORMÓLÓ, ahol a versenyen résztvevő pincészetek és borászok legjobb termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők. Várhatóan ez lesz a legnívósabb borbemutató az idén nyáron a Balatonnál 24 kiemelkedő borász részvételével. Továbbá lesz egy részben vízre épített Regatta Lounge, ahol széles szivar és csokoládé kínálatot biztosítanak a magyar gasztrokultúra jeles képviselői.

Az Első Magyar Borregatta időpontja 2011. július 29-30-31. A kétnapos versenyre a hajók Yardstick rendszerben nevezhetnek. Az első napon Balatonkenese-Siófok-Almádi-Balatonkenese útvonalon egy túraverseny, a második napon pedig a Balatonfői Yacht Club előtti vízterületen egy pályaverseny együttes eredménye dönti el a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által felajánlott vándordíj sorsát. A szervezők elvárása, hogy a Borregatta a Balaton egyik legszínvonalasabb vitorlásversenye legyen. Az Első Magyar Borregatta szervezői a versennyel hagyományt kívánnak teremteni. Egy olyan hagyományt, amely egyrészt verseny, másrészt a borászok éves szakmai találkozója, amelynek évről évre nő a presztízse.

 

Jelentkezni, www.borregatta.hu weblapon lehet. A Facebook közösségi portálon saját oldala van a rendezvénynek, ahol a „lájkolók" folyamatosan kapják a friss híreket az előkészületekkel kapcsolatban. A weblapon egy kereső program segítségével egymásra találhatnak borászok és hajósok. Így, azok a borászok, a borszakma egyéb képviselői akik neveznének, de nem ismernek vitorlázót, megtalálhatják hajójukat, és a vitorlázók is rátalálhatnak borászukra, nevezőjükre az adatbázisban.

Rendezvénnyel kapcsolatosan további kérdésekben a rendezők az alábbi elérhetőségeken szívesen állnak rendelkezésre !

www.borregatta.hu

info@borregatta.hu