A kulturált és mértéktartó borfogyasztás és a kitűnő szélben rendezett verseny híre megalapozta az idei 2. Takarékpont Borregatta - Borászregatta iránti érdeklődést. 47 hajó indult, borászok, kereskedők, szimpatizánsok neveztek és élvezték a hely és a rendezvény különleges atmoszféráját. A hajók közvetlen szomszédságában kialakított bormóló a legkényesebb igényeket is kielégítő választékával már-már szűknek is bizonyult a résztvevők, a baráti társaságok kiszolgálására. Az élőzenei koncertek közül kiemelném a szombat esti Mrs Colombo előadást. Még sosem hallottam az együttes dalait, talán a frontnémber Galambos Dorina celebes médiafílingje fojtotta vissza Harcsa Veronikán pallérozódott érdeklődésemet. Itt a bormóló mellé kötött úszó színpadon - háttérben a giccsesen lemenő nappal - észbontó jelenség volt a három szexi csajszi, különösen Dorina szuggesztív előadása.

 

A versenyről idén kevesebb pozitív emléket őrzök. A természet szűkmarkúan bánt az üzemanyaggal, de a rendezők sem álltak a helyzet magaslatán, amikor nem éltek a szombati futam lerövidítésének ésszerű lehetőségével. A tikkasztó hőségben értelmetlen volt amatőr, a vitorlázással talán csak most ismerkedő borbarátokat órákig a napon aszaltatni. Többen fel is adták a küzdelmet.

A másnaposság kínjai és a fülledt idő, nem hatott nyugtatóan a mezőnyre. Azt gondolnám, hogy egy olyan versenyen, ahol nincs igazán tét, a résztvevők is mosolygósabbak. Hát nem azok. Az eredményhirdetést sem lehetett időben megtartani egy óvástárgyalás miatt, de a kihirdetett végső sorrendet is újra kellett számolni.

Nem értem mitől válik egy barátságos találkozó harcos ütközetté. Ki kéne találni olyan versenyeket, ahol a játék öröme felülkerekedik a győzelmi mámor igézetén. Valami olyasmit, mint a labdajátékok klasszikus „sörmeccse" ahol a felek vidáman iszogatnak egy - egy kemény meccs után is. Mondjuk mi vitorlázók rendezzünk „bormeccset"! Vagy ez pont az lett volna?

További képek a galériában

 

Gerő András