Keszthely-Kenese Szóló 2011 -  nevezték a Code 8-at, de korábbi hírekhez képest mégsem Farkyval.

TBS Nagydíjakon korábban a családi hajóépítő cég saját fejlesztésű Scholtz 22-es vitorlással és Mini hajóval versenyzett ifj. Scholtz Imi, de az idei Keszthely - Kenese Szóló meglepetéseként a Code8-cal adta le nevezését.

Balatonkerülő szóló versenyei:  TBS Nagydíj 2001, 2002, 2004

 

Fotót természetesen Imi korábbi TBS szólóversenyzéséről tudunk itt közzétenni, hisz a még éppcsak megszületett Code8-cal a jövő héten kezdi az ismerkedő vitorlázást.  A vadonatúj tervezésű és építésű "fekete ló"  már a kikötőben várja a bevitorlázást.

Scholtz I:   - Nagyon friss a dolog, ma délelőtt kerestek meg ezzel a lehetőséggel. Tudtommal Farky indult volna a hajóval, de nagy megtiszteltetés nekem, hogy egy ilyen prototípust kipróbálhatok és indulhatok vele a Keszthely-Kenese Szólón.  Magát a szólóversenyzést imádom, most egy pár évig nem voltam benne, de nagy szeretettel állok a rajtvonalra. A hajót még nem ismerem, az egyik újságban láttam pár képet róla és a barátaimtól hallottam, hogy már ott van a kikötőben. Azt mondják jól néz ki, én most itt tartok.

Sajnos a héten még az Adrián van dolgom, de a jövő héten már közelebb kerülök a feladathoz. Azt még nem tudom, hogy azonnal tudok-e vele vitorlázni, de ha olyan lesz az idő meglátjuk. A tulajdonossal megbeszélem, mit tervezhetünk. Egyet biztosan vállaltam, hogy a Keszthely-Kenese Szóló verseny előtt elhajózok a Code8-cal Keszthelyre, ezalatt bevitorlázom. Ha előtte többre lesz lehetőségem, biztosan kipróbálom majd, hogy milyen ez az új jármű.

 

Változik  Code8 kormányosának személye – jelezte telefonon  Simon T. hajótulajdonos, aki tegnap Scoltz I.-t nevezte a vadonatúj hajóval.

Ezt követően még aznap, mint azt a tulajdonos elmondta, délután Litkey Farkas tesztelte a Code8-at,  és szintén ultragyors, vadonatúj Nelsonnal több órán át tartó vitorlázásban mértek össze. A tesztvitorlázást követően a Simon Tamástól kapott információk szerint ismét szóba került Farky vállalása,  a ma reggeli telefonbeszélgetés szerint szinte 100% biztonsággal tervezik, hogy mégiscsak Litkey lesz a hajó kormányosa – DE amennyiben Farky mégsem ér rá, akkor a csapatának tagja, Roni rajtol el a Code8-cal.

Egy biztos, hogy a Code8 nevezése a Keszthely-Kenese Szólóra él, a hajótulajdonos pedig augusztus 19-én 18.00 óráig dönthet a kormányos személyéről.

 

CODE8 hajóteszt Litkey Farkassal.

Litkey Farkast jelölte a CODE8 kormányosaként  a hajó tulajdonosa.

Code 8  – hajó teszt Farkyval

Farky-akit már csak így szólít  a szakma, elismert hajós, megannyi balatoni és más vitorlázó győzelem, talán már nem is számolja.

Hétszeres  Balatonkerülő – a FA HAJÓS szóló versenyeken éveken át sikerrel, keményen küzdött a szinte örökösnek tűnő győztes, az 5szörös TBS Nagydíj trófea gyűjtő  Fináczy György ellen.

Farky többszörös TBS Nagydíj helyezett és  2 x győztes. A Keszthely – Kenese szóló eddig nem inspirálta. So’sem mondta, hogy miért nem. Titokzatos vagy taktikus? Talán a Code8 ?

Örömmel várjuk a rajtvonalon!

Bővebb információk, részletek: http://www.szolovitorlazas.hu