A három napos, nyolc futamos regattán, melyen 10 nemzet  170 junior és  85 serdülő optimistese küzdött egymással a legjobbaknak járó díjakért hét fős magyar csapat képviselte hazánkat. Hadnagy Zsombor, Galgóczy Tamás, Gyapjas Zsombor, Takácsy Lilla, Tenke Áron és Vadnai Jonatán a junior, míg Héjja Marcell a serdülők között versenyzett. Mindhárom napon napsütéses időben, a kora délután érkező déli szélben (Ora) kerültek megrendezésre a futamok, ám az utolsó napon az ereje némiképp megfogyatkozott, s mivel a pálya nem a szokásos partközeli helyszínen lett kitűzve, így a szikla hatása sem érvényesült oly módon, ahogy azt a gardai vitorlázások során a gyerekek korábban megtapasztalhatták.

 

Hat kvalifikációs futamot követően a mezőnyt arany, ezüst és bronz csoportra osztotta a rendezőség a döntő 2 futamára. Vadnai Jonatán mindvégig a mezőny élvonalában vitorlázva, s egy futamgyőzelmet is bezsebelve a 3., Gyapjas Zsombi pedig a 6. helyen jutott be a legjobbakat felsorakozató 85 fős arany csoportba, ahol Joni tartva a helyezését bronzérmet szerzett, míg Zsombi egy helyet előrébb lépve az előkelő 5. helyen zárta a regattát. Tenke Áron egyetlen helyezéssel maradt le a legjobbaktól, így ő az ezüst csoportban folytatta a regattát a selejtezők után, ahol a 7. azaz összetettben a 92., míg klubtársa Takácsy Lilla a 4. azaz összesített 89. helyezést szerezte meg.  Galgóczy Tomi az ezüst csoport 12. (összetett 97.), Hadnagy Zsombor pedig a 28. (összetett 113.) helyezéséig jutott. A serdülő, azaz cadet korosztály versenyében, ahol összesen kettővel kevesebb, azaz hat futam került megrendezésre Héjja Marci a 60. helyet szerezte meg.

 

A verseny abszolút győzelmét az olasz Emil Toblini szerezte meg a szlovén származású Peter Janezic és a mi Jonink előtt, míg a serdülőknél Kevin Rio nyakába akaszthatták az aranyérmet. 

Eredmények:
http://www.circolovelaarco.it/

Videó a versenyről
http://www.youtube.com/watch?v=PWZ75aNOFf0

Eszes Bernadett