OTP Junior Utánpótlás OB 1. nap

Számos külföldi versenyzõ érkezett, a környezõ országokból, sõt még oroszországból és görögországból is, akik vélhetõleg komoly ellenfeleik lesznek a hazai versenyzõknek.
A 10 órai megnyitón még kellemes keleties szélben üdvözölték a versenyzõket a fõszponzor képviseletében Németh Miklós, valamint Bóka István balatonfüredi polgármester és országgyûlési képviselõ, Nagy R. Attila, a BYC elnöke, valamint Szoják Balázs a Magyar Vitorlás Szövetség fõtirkára.
A kormányosi értekezlet után, mikor már mindenki készen állt a vízreszállásra és a versenyzésre,  már nagyon legyengült a szél, így a rendezõk rögtön parti halasztással kezdték a napot.
Sajnos a szél nem is változott, a nap sütött, de egy felhõt sem lehetett látni az égen, amibõl esetleg egy kis szél kialakulhatott volna. Olykor megjelent 1-2 kósza szélcsík a part közelében, de az kevés volt a versenyrendezéshez, így 5 órakor másnapra halasztották a versenyt.
Este a versenyzõk némi jégkrémmel hûsíthették magukat az Algida jóvoltából, miközben a balatonfüredi kutyaiskola bemutatóját élvezhették a klubban.
Kedvezõ idõjárás esetén péntek reggel 10-kor rajtolnak az elsõ osztályok.

 

OTP Junior utánpótlás OB 2. nap

Hasonlóan indult a nap, mint az elsõ, bár lengedezett egy kicsi keleti, nem volt elég a versenyzéshez, így parti halasztást rendelt versenyvezetõ.
Késõbb szerencsére megélénkült, amiben a rendezõség kivitte a mezõnyt. Kellemes 4-6 csomós szél lengedezett viszonylag egyenletesen, de mire a teljes mezõny kiért, rohamosan gyengülni kezdett és nem lehetett már benne futamot indítani, így bõ fél óra várokozás után mehettek vissza a versenyzõk a partra a kánikula elõl.
Egész délután mehetett a várakozás, mire kezdett végre egy kis északnyugatias szél lengedezni. 1 órával késõbb már viszonylag stabil volt, így még volt esély 1 futamra, amire rá is ugrottak a rendezõk és kiterelték a mezõnyt. A rajteljárások éppen kezdetüket vették a két pályán, mikor megjelent a gerenda az északi part fölött és a rendezõség azonnal másnapra halasztotta a versenyt.
A vihar hamar meg is érkezett és az egész mezõny megkapta azt a 80 km/h-s szelet, amelyben már komoly küzdelem volt a partra jutás a porzó vízen, de az edzõk és a rendezõk a Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálatának segítségével sikeresen lebonyolították a mentést komolyabb anyagi károk és személyi sérülések nélkül. A gyerekek mikor kiértek a partra, csak arról áradoztak, hogyan élték túl a napi megpróbáltatásokat.
Mire mindenki elpakolta a hajóját és átöltözött, a rendezõk hot-doggal kínálták a versenyzõket, melyet a triál bringa bemutató közben el lehetett fogyasztani és meg lehetett beszélni az aznapi túlélési technikákat.
Szombatra már egész napra mondanak szelet, így a rendezõk megpróbálnak 4 futamot lebonyolítani. Az elsõ rajt 10 órára került kiírása.