Ezt a tényt támasztotta alá a tizennégy nevezett csapat is, mely az eddigi évek rekordjának számít.

A versenypálya a VVSI „Sportszálló" előtti kisebb vízterületen lett kitűzve, s így az ott folyó versenyt a partról is figyelemmel lehetett kísérni. A sok résztvevő miatt előbb selejtező futamokat vitorláztak a gyerekek, majd az így kialakult eredményből a helyosztók körversenyei következtek. A nyáris időjárás mellé kellő szél is társult, így a két nap alatt minden tervezett futamot teljesíteni tudott a mezőny. A dobogósok fej-fej melletti versengése külön is izgalmassá tette a küzdelmet, s itt a csapatversenyzés klasszikusan szép taktikai elemeit is megcsodálhattuk. A csapatverseny ugyanis a páros versenyhez hasonlóan, nézhető és élvezhető, s nem csak szakmabeliek számára jelent izgalmat.

 

A végeredmény alapján az idei évben immáron harmadszor a BYC egyes* csapata nyert (Galgóczy T., Gyapjas ZS., Jósa A., Vadnai J.), ezüstérmes lett a Kereked egyes* csapata (Bonifer P., Huber P., Szilasi Farkas, Szilasi Fábián), a bronz érmet pedig a Spartacus egyes* csapata vihette haza (Ziegler K., Pintér N., Takácsy L., Tenke Á.).

(*mindhárom klub két-két csapattal indult).

 

A díjkiosztó ünnepségen a kupákat, érmeket és a SUZUKI szponzor ajándékait Tenke Tibor, az OP Osztályszövetség elnöke adta át.. A szombat esti jó hangulatért, a finom vacsoráért és a versenyrendezés minden fáradságáért (47 futam) köszönet Makai Péter -Maqs - barátunknak.

További képek a Galériában.

Török Péter