A nagytekintélyű urak szeptemberi találkozója aztán valahogy mégis elkerülte a figyelmünket - az olvasóinktól ezennel elnézést is kérnénk, mentségünkre talán a hosszúra nyúlt vénasszonyok nyarát tudnánk felhozni. 

Akárhogy is, az ülés határozataival kapcsolatban mi is csak a Szövetség honlapján tájékozódtunk. Szerencsére azonban így is kijutott a csodálkoznivalóból. Azt írják ugyanis a Kékszalag kapcsán (1.sz. határozat, egyhangú igen):

Az elnökség a verseny lebonyolításával és vízi rendezésével kapcsolatos tapasztalatok kiértékelésére munkabizottságot alakít, mely ajánlásokat tehet a következő év rendezői felé.

Ez igen! A vitorlázás legnagyobb hazai eseménye valóban meg is érdemli, hogy megvitassák és kiértékeljék a tapasztalatokat, hiszen volt és van miről beszélni. Kár hogy mielőtt elégedetten csettinthettünk volna, az alábbi mondatokon kellett átrágni magunkat:

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége a 2011 évi, 43. Kékszalag Telekom Nagydíj és 4. Kékpántlika AUDI Kupa versenyek és rendezvények rendezési színvonalát nemzetközi mércével is kiváló minőségűnek tekinti, mellyel kapcsolatosan az alábbi megállapításokat teszi:

Az elnökség megítélése szerint, az idei versenyen bevezetett szakmai és egyéb változtatások (rajtidő, rajtvonal, pályajelek) beváltották a korábbi várakozásokat, és jó irányban módosították a rendezvényt, és annak megítélését.
Az elnökség kiemeli a verseny vízi biztosításának és vízi mentési feladatainak előkészítését és megvalósítását, melynek következtében semmilyen baleset nem történt a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére.
Az elnökség a rendezvényeket pénzügyileg jól előkészített és eredményesen megvalósított projektnek tekinti, melynek pénzügyi eredménye, minden korábbi évet meghaladóan: 31 604 000 Ft, melyből a Szövetség idén 27 860 000 Ft tudott felhasználni.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége elismerését és köszönetét fejezi ki a 43. Kékszalag és 4. Kékpántlika versenyek és rendezvények rendezéséért Szoják Balázs versenyigazgatónak valamint Kerekes Kázmér versenyvezetőnek, továbbá a rendezésben és mentésben közreműködő összes munkatársnak és szervezetnek.
Az elnökség külön elismerését és köszönetét fejezi ki a Stromboly Event Kft. minden munkatársának a rendezvények magas színvonalú megrendezéséért.

Most akkor, hogy is van ez? Miután jól körbedicsérjük magunkat, mellékesen sor kerülhet majd a bizottság munkájára is? Ha valóban számít az esemény megítélése, mi lett volna, ha annak ismeretében gratulálnak saját maguknak? Ha pedig csak színjáték az egész, őszintébb lett volna csak megfutni a tiszteletkört - az esetleges kritikák pedig majd megmaradnak a kikötői büfék asztalánál. 

Mindenesetre kíváncsian várjuk az elnökség által összerántott bizottság értékelő beszámolóját. Bár élnénk a gyanúperrel, hogy nem fognak csalódást okozni. A Porthole tippje egy egyhangú igen, és egy újabb kör ön-vállonveregetés. A magunk részéről előre is gratulálunk!

Egy korábbi üléesn készült kép.
Egy korábbi ülésen készült kép.

 

 

Tordai Zsolt