A franciák több fordulóból álló bajnokságának első versenyén kora tavasszal Benji már egyszer letette névjegyét, s szerezte meg a győzelmet, melyet ezúttal, a harmadik fordulót jelentő regattán meg is ismételt. A hat nemzet 78 versenyzőjét felsorakoztató laser 4.7 mezőnyben Benji négy futamgyőzelmet szerzett a megrendezett kilenc futam során, mellyel magabiztos előnyre tett szert az összesített listában, azonban kiejtő futammal már a francia Bonnet-Guerrini Esteban ott loholt a nyakán, ám végül két pontos előnnyel sikerült megszerezni a győzelmet. Flóra is szépen vitorlázott, s a gyengébb szeles futamon az előkelő 9. helyen szelte át a célvonalat, végül a 24. helyen zárta a bajnokságot.

 

A regattát megelőző edzésnapok erős szele az első versenynapra mérséklődött, ám maradványa, az erős hullámzás megnehezítette a versenyzők dolgát. A második napon a szél 8-12 csomósra gyengült, melynek ereje a nap során tovább csökkent, végül a futamot is rövidíteni kellett. Fizikai adottságai miatt ez a futam sikerült Flórának a legeredményesebben, ám a többiben is tisztességesen helyt állt, s szerzett tapasztalatokat az élénkebb szeles tengeri vitorlázásról, ugyanis a szél erőssége a 3. és 4. versenynapra újból megélénkült, s 12-16 csomósra erősödött.

 

Ezalatt itthon sem állt meg az élet, s az őszi szünet és a szép idő adta lehetőségeket kihasználva több klub is szervezett edzőtáborokat, s szálltak vízre lelkes versenyzőik, minél jobban elhalasztva a végső, téli elpakolás időpontját, bár a szél ereje itthon az enyhébb oldalát mutatta.

EREDMÉNYEK 

Eszes Bernadett