Az őszi szüneti edzőtábort és a mali losinj-i regattát követően ezúttal a szlovéniai Izolában álltak rajthoz versenyzőink a hat nemzet 148 hajóját felsorakoztató rangos mezőnyben.

 

A lelkes ifjúságnak az előző hétvégéhez hasonlóan azonban ezúttal sem volt szerencséje az időjárással, s most is egyetlen napra, összesen két futamra korlátozódott a versenyzés lehetősége. A nyitó napon ugyanis erős Bóra nevezetű szél fújt, melyben a rendezőség ugyan megpróbálta vízre terelni a fiatalokat, - akik többségének azonban meggyűlt a baja a kemény időjárással, viharos, pöffös széllel - végül rengeteg borulás, süllyedés után kénytelen volt partra menekítette a megtizedelt mezőnyt.

Vasárnapra az időjárás gyökeresen megváltozott, s már-már úgy tűnt, hogy fiataljaink csöbörből vödörbe esnek, mivel nem csupán gyengült a szél ereje, de mintha egy csapásra elvágták volna azon bizonyos szélcsatornák útját, szélcsend vette át az uralmat a víz felett. Szerencsére azonban az égiek ezúttal is fiaink mellett voltak, s enyhe, 2 beaufort körüli szelet küldtek a kis csipet-csapatnak, hogy legalább egyetlen délutánon is, de versenyezni tudjanak. A kellemes szélben végül két futamot sikerült megtartani, melyen mieink közül a legeredményesebben ezúttal Tenke Áron szerepelt, aki az összesített rangsor előkelő 14. helyezését szerezte meg. Az előző hétvégén remeklő Gyapjas Zsombornak most az enyhébb szélben kevésbé jött ki a lépés, s a 20., Roznár Katalin 27., Ziegler Kristóf 29., Tóth Levente 30., Hadnagy Zsombor 40., Erőss Loránd 47., Galgóczy Tamás 54., Pintér Nikolett 58., Korchmáros Sára 59., Lászlófy Ábel 76., Héjja Marcell 87., Odonics Csanád 119., Magyar Máté pedig 124. helyen zárta a rövidre sikerült regattát, melyet az Európa-bajnok Francesce Bergamo nyert a szlovén Toni Vrscaj és az olasz Maria Vittoria Marchezini előtt. Egyetlen versenyző maradt csupán futam nélkül, az ifjonc Lászlófy Levente, aki időközben belázasodott, s a víz és optimistje helyett a párnák között, gyógyszerek és meleg tea társaságában volt kénytelen eltölteni a hétvégét.

 

Optisaink mellett egyetlen fiatal laseres is képviselte kis hazánkat a versenyen, a tizenkét éves Kristóffy Barnabás személyében, aki most ismerkedik a hajóosztály csínjával-bínjával, s élete első tengeri versenyén a rajthoz álló kilenc Laser 4.7-es közül a 7. helyen zárta a viadalt.

A menetelésnek azonban koránt sincs vége, rövid pihenőt követően két Mikulás kupán állhatnak rajhoz fiataljaink december elején Portoroz-ban és Pulában, ahol remélhetőleg virgács helyett kupát és érmeket hoz a Mikulás versenyzőinknek.

Lászlófy Csaba további képei a galériában. 

Eszes Bernadett