Versenyzőink kiválóan debütáltak, hiszen Laser 4.7-ben a dobogó két legmagasabb fokát is ők foglalhatták el Vadnai Benji és Virág Flóra jóvoltából, míg a harmadik helyre SailCoach Hungary-s edzőpartnerük, Marko Radman állhatott fel.

A két napos versenyen mindhárom rig képviselői rajthoz állhattak, ám hazánkat csak Laser 4.7-esek és egyetlen radiálos képviselte. A kisebb vitorlázatú laserben 42-en, míg Radiálban 60-an versenyeztek 10 ország fiataljai.

 

A négy futam során gyönyörű napsütéses idő, gyenge áramlás, kis hullámok és közepes, gyenge szél fogadta az indulókat. Sajnos az első futamon fiataljaink közül többen is pályát tévesztettek, így nem tudták érvényesen befejezni futamukat, ami nagyban befolyásolta végeredményüket. Ezen tévesztésnek esett áldozatául az optimistből átülő, és a laserezéssel most ismerkedő Vadnai Jonatán is, aki a nyitó futam 6. helyezésétől esett el ezáltal, valamint begyűjtött egy korai rajtot is, így hátra csúszott a 24. helyezésre, holott az utolsó futamot megnyerve az első hatban végezhetett volna. Hasonlóan járt Takács Levente is, aki egy második helyezést veszített el pályatévesztése miatt, valamint bójavételnél elkövetett hibáért kizárásra került egy hatodik helyről, mely az összetettben meglehetősen hátra vetette. Benji az első futamban még talán téli álmot aludt, s gyengébben kezdett, ám azt követően két futamot is megnyerve két pontos előnnyel végzett Virág Flóra előtt, aki mindvégig egyenletes teljesítményt nyújtott. Negyedik helynél hátrébb egyszer sem végzett, ám az első futamon több társához hasonlóan ő is tévesztett, s kizárásra került. Radiálban Tenke Martin képviselte hazánkat, aki mindvégig a mezőny közepén versenyzett, s a 31. helyen zárta a viadalt.

Eszes Bernadett