Mivel a Péter-Pál legénysége nem professzionális csapat, mindenki a saját lehetőségeihez mérten őrizte magában az elmúlt 4 hónapban a vízi tüzet, összességében azonban mind fizikai, mind elméleti oldalon tiszta a lelkiismeretünk: a hajó az őszi sérülésből gondos kezeknek köszönhetően felépült, legénysége pedig közben szokta a hideget futással, biciklizéssel, síeléssel, kiadós sétálással, gyűjtötte magába a napfényt Ázsiában vagy látogatta kitartóan a tavat befagyva is. A hírfolyamunkban kiemelt helyen szerepelnek a VOR, az AC és a magyar vonatkozású versenyek napi történései, részt vettünk a Vitorlázz Velünk! előadásain (ezúton köszönet érte Vilinek, Gibának és a többi kitűnő előadónak), gyűrjük a TF vitorlás edzői képzését, tanultunk, álmodtunk, vártunk, terveztünk. És türelmetlenkedtünk, hogy elérkezzen végre az április.

Mert jó sport a biciklizés, szép a tenger a bolygó másik oldalán, lenyűgöző minden AC45 és VO70, hasznos a sokszáz oldalnyi elmélet, azaz lehet élvezetes a felkészülés, de értelmet az egész csak akkor nyer, amikor újra hajóra lehet lépni. Apróbb vagy nagyobb léptekkel, hétvégéről hétvégére. Eltévedt napsütésben ponyvátlanítva, tripla réteg polárban csiszolva-lakkozva, kékre fagyott kézzel algagátolva, hogy a hajó is felkészülten térhessen vissza téli partra vetettségéből a vízre. Az ívet aztán tovább emelik az újra életre kelő kikötői daruk, a téli hónapokban gondolatban oly sokszor lefuttatott vízretétel és árboc állítás, a fejben már annyiszor elvégzett riggelés, és a pillanat, amikor az új szezonban először kerülnek le a kikötő kötelek a cölöpökről és bikákról. Mert vízen lenni az igazi, soha el nem csépelhető boldogság.

 

 

És hogy innentől hogyan tovább? Könnyen és gondtalanul. Májustól októberig szinte minden hétvégére tele a naptár: edzünk és versenyzünk sima és dühöngő vízen, rajt- és célvonalak, északi és déli partok között, másokkal és mások ellen, hidegfront alatt és verőfényes napfényben, szívvel és ésszel, csiszolódva finoman-erősen egymáshoz és Péter-Pálhoz a mindigjó szélben...

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Szezonkezdő körképünkben szeretnénk bemutatni a hazai vízeken versenyző profi, és kevésbé profi csapatok felkészülését, terveit a 2012-es szezonra.

Te is benne vagy egy csapatban? Várjuk írásodat arról, hogy milyen volt a 2011-es évetek, milyen versenyeken szeretnétek elindulni 2012-ben, hogy mivel tuningoljátok a hajótokat, hogyan sikerült a téli felkészülés, hogyan változott a csapat. Nyugodtan megemlítheted a szponzoraid nevét is, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy támogatnak! A beküldés menüpontot használva, vagy e-mailben a porthole@porthole.hu-címre is elküldheted írásodat. Ne felejts el néhány képet is csatolni.

Kovács Éva