T: Az eddigi legviccesebb pillanat a verseny során?

CN: Mély alvásából felébreszteni az "Állatot", azaz Andrew MacLean-t - persze csak miután az arcát kidekoráltuk müzlivel és a fülét is teledugdostuk mindenfélével. Alapvetően szelíd természetű srác, de akkor eléggé kikelt magából. Tiszta kabaré volt.

T: Mi a legjobb a versenyben?

CN: Hogy minden felmerülő problémát meg tudunk oldani. Ide értve például, hogy kompon szállítjuk a hajókat, ha szükséges. Kisebbfajta csoda, hogy még mind a hat hajó versenyben van.

T: A hajó iPod-jának legjátszottabb száma?

CN: A világ legkevésbé muzikális embere vagyok, de a U2 két száma, az I'll go Crazy if I don't go Crazy Tonight és a Beautiful Day nagy kedvencek. Személyes favoritom a One Tree Hill.

T: Mit szeretsz legkevésbé csinálni a hajón?

CN: Kikötni - főleg, ha fúj a szél és még áramlás is van.

T: Hogyan pihensz a fedélzeten?

CN: Csak a győzelem segít. Mivel ez még nem jött össze, hát kellőképp dühös is vagyok. Talán váltanom kéne arra, hogy "vezetünk".

T: Legkellemetlenebb pont?

CN: Ez az interjú. A végére értünk már? Egyébként amikor Mike Pammenter bukta az egyik fogát, az elég kellemetlen volt... vagy inkább nyugtalanító.

T: Ki a csapat legidegesítőbb tagja?

CN: Ez nehéz kérdés, mert az egész ki'szott legénység idegesítő - beleértve magamat is. Biztosat majd csak a verseny végén mondhatok.

T: Milyen szakaszon szeretnél leginkább versenyezni a VOR-on?

CN: Bármilyenen, a lényeg, hogy Auckland-ből Brazíliába kelljen eljutni. A Déli-óceánon haladni, látni tengeri élőlényeket és madarakat, használni olyan vitorlás képességeket, melyeket máshol nem - főleg a Horn-fok megkerülése. Semmi nem jön még a közelébe sem egy ilyen szakasznak.

T: Mi a legjobb a Volvo70-es hajókban?

CN: Elképesztően nehéz velük gyorsan vitorlázni. A legjobb emberekre van szükség, hogy kihozzhassuk belőlük a maximumot.

T: Legkellemesebb meglepetés?

CN: Karácsony este kaptam egy képet a családomról. Valaki bekészítette nagy titokban, nekem fogalmam sem volt az egészről. Speciális karácsonyi ajándék volt.
A csapat jelenleg a negyedik helyért küzd az ötödik szakaszon. Magányos harcuk a ma kora délutáni jelentés alapján még 1414 tengeri mérföldön át tart.  

Még több VOR: isail.blog.hu