Évek óta dédelgetünk egy álmot egy önálló, színvonalas Laser verseny megrendezésével kapcsolatban, ám forráshiány miatt elképzelésünk mindeddig megrekedt a tervezés szintjén. Úgy tűnik azonban, hogy ez az álom idén végre valóra válik egy első ízben megrendezésre kerülő Laser Flottabajnokság keretein belül.
Történt ugyanis, hogy a Magyar Villamos Művek megkereste a Magyar Laser Osztályszövetséget versenyrendezési szándékával, mely épp egybe vágott az osztályszövetség elképzeléseivel, így elkezdődött a tervezgetés és közös munka ennek megvalósítása érdekében.
 
 
 
A mindhárom rig, azaz Laser 4.7, Laser Radiál és Laser Standard számára július 20-22. között megrendezésre kerülő regatta egyben az osztály Flottabajnokságaként is debütálni fog, de nem csupán ebben lesz úttörő a rendezvény, hanem abban is, hogy első alkalommal fogja össze a laseres társadalom apraját-nagyját. Korábban, a Laser Standard osztály 1993-as magyarországi megjelenését követően, néhány éven keresztül megrendezésre került egy Laser Grand Prix, melynek célja hasonló volt az idei kezdeményezéshez, – az osztály összetartása és egy önálló, jó regatta rendezése – ám akkor még hazánkban nem volt fellelhető a Standard két „kistestvére” a kisebb vitorlázattal rendelkező Laser Radiál és Laser 4.7 osztály. A verseny ennek ellenére igen jó hangulatú és igen sikeres volt, szerették a versenyzők. A Grand Prix-nek azonban néhány éves fennállást követően vége szakadt, szponzor hiányában nem került többé megrendezésre. 
Ezen hagyományt kívánjuk az idei évben megújítani, s megrendezni a laseresek számára egy önálló, rangos viadalt, ám ezúttal szeretnénk minden Laser osztály versenyzőit megcélozni, összehívni fiatalokat, időseket, fiúkat és lányokat, valamint bevonni a két kisebb vitorlázatú, s az évek során hazánkban is meghonosodott, - s azóta kitűnő nemzetközi eredmények elérésével és Vadnai Benji személyében magyar világbajnokkal büszkélkedhető - Laser 4.7 és Laser Radiál ifjúsági és felnőtt versenyzőket egyaránt.
 
A Magyar Villamos Művek támogatását élvező rendezvény Arácson, a Koloska Marina kikötőjében kerül lebonyolításra értékes, több százezer forint értékű összdíjazással és számos kiegészítő programmal, vacsorával, videó – és fényképvetítéssel egybekötve, valamint ekkor kerül megrendezésre a Magyar Laser Osztályszövetség éves közgyűlése is. A regattára igyekeztünk külföldi versenyzőket is meginvitálni, s számos ország, Szlovénia, Görögország, Szingapúr, Franciaország és Oroszország laseresei jelezték érdeklődésüket, s eseteges részvételi szándékukat a regattára, melyre reméljük, hogy ők is, s minél több hazai versenyzői is leadja nevezését. 
 
 
 
Ezúton szeretnénk meghívni a korábbi Laser Standard versenyzőket, - akik emlékeznek még a korábbi Laser Grand Pix regattákra, és azok remek hangulatára - hogy csatlakozzanak hozzánk a Flottabajnokságon, örömmel vennénk, ha részt vennének rajta, s megmutatnák a fiataloknak tudásukat, illetve növelnék a masters kategória létszámát. Igyekszünk segítséget nyújtani kölcsön hajó szerzésében is.
 
Várunk tehát minden érdeklődőt, volt és jelenlegi laseres versenyzőt egy remek, remélhetően hagyományteremtő viadalra, mely mindhárom rig képviselői számára ranglista verseny, s egyben első alkalommal Flottabajnokság is lesz. A részvételi szándékot és az előnevezést kérjük a rendező klub honlapján, a www.mvmse.com honlapon legyetek kedvesek leadni.
Mindenkit szeretettel várunk, jó szelet!

Eszes Bernadett
Magyar Laser Osztályszövetség 

Eszes Bernadett