Agárd és Keszthely után ifjúsági versenyzőink Csopakon mérhették össze tudásukat, az évad harmadik ranglista versenyén, mely egyben a Cadet osztály számára a CECC kupa, azaz Közép Európai Cadet Kupa , a Laser Radiál és Laser 4.7 versenyzők számára pedig a Laser Európai ranglista egyik állomásául is szolgált.

 

A korábbi évek, sőt évtizedek során hagyományosan a május elseje körüli hétvégén bonyolította le ranglista versenyét a Kereked és Egis klub közösen, az idén azonban a nyári szünet első napjait használták ki a regatta megrendezéséhez, amely egyben az idei kánikula kezdeti napjait is jelentette. Ennek következtében a rendezőségnek nem volt egyszerű dolga, hiszen a napsütés és hőségriadó mellet a széljárás meglehetősen gyér oldalát mutatta. A reggeli keleti szélre alapozva a korán reggel vízre is szállt a mezőny, s a második naptól kezdve 9 órakor vették kezdetét a futamok, melyből végül a 420-as számára öt a többi osztály részére négy futamot sikerült lebonyolítani.

420-ban a két Sparis egység, Neszmélyi Márk és Baticz Belián, valamint a Bihary testvérek, Gergő és Dani végeztek az első két helyen Péch Lóri és Weidinger Gyuri előtt, míg a legeredményesebb női párosnak járó díjat Virág Zsófi és Kratzl Anna szerezte meg. Laser Radiálban Bathó Péter jeleskedett, aki Dénes Bencét és a női verseny győztesét, Haidekker Zitát utasította maga mögé. Laser 4.7-ben a Vadnai testvérek győzedelmeskedtek. Az élen Benjamin, míg a dobogó második fokán öccse, Jonatán végzett, s a női győztes, Virág Flóra vehette át a bronzérmet. Cadetban lengyel győzelem született. Oczkowska Anna és Galazka Patycja szerezte meg az abszolút és egyben a női aranyat is Fabacsovics Márk és Németh Boldizsár, valamint Asperján Mihály és Asperján Dénes előtt, akik egyben a serdülő győzelmet is bezsebelték. A legnépesebb osztályban, optimistben, ismét Gyapjas Zsombor állhatott fel a dobogó legfelső fokára Wolf Szabolcs és a serdülő győztes Erőss Lóránd elé, míg a női győztes Roznár Katalin az összesített lista negyedik helyezésén zárta a regattát.

 

A versenyen nem csupán egyénileg mérték össze tudásukat a hajóosztályok képviselői, hanem a klubok is versengtek egymással, melyek közül ezúttal a Balatonfüredi Yacht Club bizonyult legeredményesebbnek.

A következő ranglista versenyre július közepén, Balatonföldváron kerül sor a Csoki Kupa keretein belül 420, Cadet és Optimist osztályoknak, míg a laseresek a július 20-22. között első ízben, mindhárom rig számára megrendezésre kerülő MVM Laser Flottabajnokságon állhatnak újra rajthoz a minél jobb ranglista helyezések megszerzéséért.

A teljes eredménylista itt letölthető.

További képek a galériában.

Eszes Bernadett