1960-ban Bernard és az alapító unokái, Hans és Berend az akkor még ismeretlen Dacron mellett döntöttek, és elkészítették Németország legnagyobb jachtjára, Alfried Krupp „Germania V" hajójára az első Beilken vitorlát az új anyagból.  Röviddel ez után, 1967-ben az egytonnások világbajnokságának megnyerése a világ élvonalába emelte a testvéreket. A hetvenes években Hans és Berend - maguk is Beilken vitorlákat használva - a világ élvonalába kerültek az Admiral Cup-on.

Áthelyezték az üzem székhelyét a jelenlegi helyre, Lemwerderbe. 2000-ben elkészült Európa legmodernebb vitorlagyártó csarnoka, precíz kézi munkával gyártanak vitorlákat. A kiváló kézi munka és a legmodernebb Beilken-fejlesztésű számítógépes program lehetővé teszi, hogy az OP-vitorlától az óriásjachtok vitorlájáig termékei a legjobbak közé tartozzanak a világon. A HydraNet anyaggal a klasszikus Polyester-vitorlák új generációját alkották meg.

A Hydra Net a beleszövött Spectra-Dyneema-ráccsal olyan tartósságra és mérettartásra képes, melyet egy dacron-vitorlánál nem lehet elképzelni. A Hybrid-szálat a világ egyik piacvezető gyártója, a Dimension-Polyant a Beilkennel együttműködésben fejlesztette ki. A Beilken mára Németország legnagyobb és legmodernebb vitorlagyártója lett, s tavaly óta Magyarországon is rendelkezik képviselettel: www.vitorlak.hu