Én például az egyik, gyakorlatilag első perctől az utolsóig végigszenvedett kapcsolatomnak köszönhetem életem egyik leghasznosabb, a mértéktelen alkoholfogyasztás kellemetlen utóhatásait kiküszöbölő módszerét: a hiperhidrálást.

A szakkifejezés korrekt használata nem véletlen: akkori szerelmem ugyanis orvostanhallgató volt, és tiszta kitűnőként mindig ragaszkodott a szabatos elnevezésekhez.

Biztosan másképp írná le azt is, amit én most egyszerűen és parasztosan fogalmazok meg: akármilyen részegek is vagyunk, hazatérve - még lefekvés előtt! - első utunk a hidegvizes csaphoz vezessen.  És igyunk annyit, amennyi csak belénk fér. Az alkohol lebontása ugyanis roppant vízigényes folyamat. Ha a szervezetünkben nincs elegendő folyadék, az innen-onnan, akár a sejtekből kivont víz fejfájást, rosszullétet okozhat. Az időben benyakalt vízmennyiség segít elkerülni a bajt.

A módszert sporttársaim mind átvették, és eredményesen használják. Sőt, már a lassan felnövekvő második generáció is tudja: egy-egy görbe éjszaka után, hajnalban a legjobb barátunk a csap.