Úgy tudjuk, aktívan telt az év eleje. Merre szelted a habokat?

Valóban, a tavaszi edzés- és versenysorozatot már március közepén elkezdtem. Elsőként a rendkívül hideg, észak-franciaországi Brestben indultam egy helyi, amolyan bemelegítő versenyen. Igen nehéz volt, de nem az ellenfelek miatt - a víz és a levegő jóval 10 fok alatti hőmérséklete volt a fő kihívás. Hősies szereplésemet viszont egy aranyszínben csillogó kupával honorálták a rendezők.

A következő megmérettetés a Francia Bajnokság lett volna, La Rochelle városában. De sajnos a pár héttel ezelőtt azon a partszakaszon végigsöprő Xynthia hurrikán annyira megkavarta a tenger biológiai egyensúlyát, hogy a szervezők kénytelenek voltak megváltoztatni a helyszínt. Bresttõl északabbra, a csodálatos St. Malo városában rendeztek egy hasonlóan rangos, kétnapos regattát. Itt igen népes mezőny gyűlt össze, végül kategóriámban a 4. helyezést szereztem meg.

A harmadik - egyben világkupa - viadalt a festői Palma de Mallorcán rendezték. Csapatommal elég késõn, a verseny kezdete elõtt egy nappal értünk csak a szigetre, hosszas utazás és kompozás után. Így nem mondhatnám, hogy teljesen kipihenten indultam neki a regattának. A mezőny - világkupához méltón - a legkiválóbb szörfös nőket vonultatta fel, itt a 23. helyezést sikerült elérnem.

Melyik eredményedet tartod nagyobb fegyverténynek? Az első két, kisebb versenyen elért előkelő helyezéseket, vagy az erős mezőnyt felvonultató mallorcai pozíciódat?

Természetesen a palmai verseny volt ezek közül a legfontosabb és a legnehezebb. Ezek a világkupa-viadalok nagyon jó visszajelzést adnak arról, hogy áll az ember a világ elitjéhez képest. Ilyenkor látom, hogy melyek azok a pontok, amik még mindig nem tökéletesek, amiken még többet kell dolgozni.

Miben kellene még fejlődnöd, hogy még kiegyensúlyozottabban szerepelhess?

Úgy tűnik, a legnagyobb hibáimon és gyenge pontjaimon végre hatásosan túljutottam, ami elengedhetetlen eleme a további teljesítményjavulásnak. Edzőm szerint a mostani helyzetem az egyik legnehezebb és legidegölőbb része az elitbe vezető útnak.
Elérkeztem oda, hogy technikailag nagy különbstavaszi nagyüzemégek már nincsenek köztem és a világ legjobbjai között, viszont most minden alkalommal, minden pillanatban a maximumot kell nyújtani taktikailag. Ez talán nehezebb is, mint a technikai megoldások, hisz itt a szerencse is közbeszólhat.

Mik a terveid az elkövetkezendő hetekre?

Még két hét van hátra a Hyeres-i világkupa-versenyig, addig Brestben és környékén fogok sokat edzeni. Számomra nagyon fontos lesz ez a verseny, szeretném a lehető legtöbbet kihozni belőle.