Aki szerdán viszi át a hajóját Füredre vagy a környékre, még kellemes 10-15 csomós (17-28km/h) északkeleti szélben vitorlázhat, és csapadékra sem kell számítania. A Kékszalag rajtjára még összeszedi magát az időjárás, és akár 20 csomó (35km/h) körüli északnyugati szelet is hozhat a rajtra. A szél innentől előre láthatólag fokozatosan gyengül majd, és közben északkeletiről északnyugatira fordul. A déli óráktól ezzel párhuzamosan megnövekszik a felhőképződés és csapadékra illetve zivatartevékenységre is számítani kell. 

Aki péntekre vízen marad örülhet, mert a hajnali óráktól újra akár 25-30 csomóig erősödhet a szél (40-50km/h), és bár nap közben némileg gyengül, azért stabilan lehet számítani 10-20 csomós (17-35 km/h) északnyugati légmozgásra. Több kevesebb csapadékra egész nap készülni kell.

Az időjárás szombatra sem változik meg nagyságrendileg, szóval aki ekkor tervezi a hazautat, az jó ha továbbra is erős szélre, és csapadékra készül. Vasárnapra aztán "javul" az időjárás, csökken a szél és a felhőzet is, a hőmérséklet pedig akár 27 fokig is emelkedhet.

Alapvetően nem kell olyan hosszú menetre számítani mint tavaly, viszont készülni kell a komolyabb elázásra. Aki péntek hajnalra vízen marad, az arra is készüljön, hogy nem csak az álmossággal kell megküzdenie, hanem az erős szélel is.

Ne felejtsétek, a biztonság a legfontosabb!

Amit érdemes figyelni:

OMSZ Kékszalag előrejelzés

Met.hu - Balaton

Windguru Balatonfüred