Ha valamiből komoly hiány van Balaton szerte az a kikötőhelyes kocsma. Olyan van, hogy kikötő kocsmával, de hogy egy vendéglátó előtt ki lehessen kötni, na olyat nem sokat tudok. A Code Zero nagyon megtalálta a helyét. A Csopaki Közmóló tövébe települt létesítmény részben a mólóról, részben a víz felől közelíthető meg. Nagyobb hajók némi gyakorlattal ki tudnak kötni egy e célra telepített úszó beton móló elem és a kapcsolódó farbóják közé. De a Bahart móló is használható ha a menetrend szerinti hajóforgalomhoz igazodunk, ami nem túl bonyolult feladat.

A hardver igazán remek. Az épület, a bútorok dögös színvilága jól harmonizál a hatalmas fűzfa alá szórt oldszkúl kültéri ülő alkalmatosságokkal. A belső öblöt a CSVI gyerektáborai töltik élettel, a Bose hangfalakból megérkezésünkkor a Belga klasszikus BKV-szitokműve hallatszik melyet szemérmesen valami lakodalmas mixre cserélnek, szerencsére a tulaj megjelenése a zenei kínálatra is jótékony hatást gyakorolt.

Az étel és italválasztékot egy A4-es lap elő és hátoldalán találjuk. A hely specialitása a grill. A faszenes sütés egy amfora formájú zárt edényben történik. A különleges eszköz igen jó hőkörnyezetet biztosít a legvastagabb sztékek teljes átsütéséhez, legalábbis amit megkóstoltam az igazán kellemes ízű és állagú volt. A kiválasztott sütnivaló árában a választható köret és a saláta is bennfoglaltatik, de itt nem árt az óvatosság, saláta dolgában még van fejlődési lehetőség.
Az étkek után jólesett volna egy kis desszert, de sajnos mire végeztünk már nem maradt édesség. Szerencsére néhány lépésnyire kitűnő kézműves fagyizó működik, kiteljesítve gasztronómiai elvárásainkat.

A hajóhoz visszatérve egy gyönyörű fiatal kócsag és kellemesen élénkülő szél várt bennünket.
Kitűnő túracélpont, ráadásul a Porthole kártyával rendelkezők 10% kedvezményre is számíthatnak.

További képek a galériában.