Negyedik éve hirdeti meg a szervező az év versenyvitorlás fotója díjat, ami két részből - egy fődíjból és egy közönségdíjból áll. A megmérettetésre a 2013 december 1 és 2014 október 25 között készült képeket lehetett nevezni, ezt bárki meg teheti, különösebb megkötés nincsen, szavazni pedig december 1-ig lehet még, úgy gondoltuk adunk egy esélyt azon olvasóinknak, akik még nem tették meg, hogy szavazzanak. A fődíjról rangos zsűri dönt, amelynek tagjai között van Ken Read, aki jelenleg a North Sails elnöke és Carlo Croce, A Nemzetközi Vitorlás Szövetség Elnöke is.
Külön öröm, hogy a szakma legnagyobb mesterei és lelkes amatőrök között évről évre magyar nevekkel is találkozhatunk. Idén Cserta Gábor, Kovács Zita, Szántó Áron és Turcsi Gábor képeit láthatjuk, de neveztek a Volvo Ocean Race csapatok fedélzeti riporterei is, és persze ott vannak a klasszikusok is: Daniel Forster, Franco Pace, Jürg Kaufmann, Onne van der Wal, Nico Martinez, Thierry Martinez és persze még sokan mások.
Alább a magyar indulók képei, amelyekre kattintva a verseny oldalára juthat kedves olvasónk, ha szavazni szeretne (ehhez Facebook hozzáférés szükséges):

Cserta Gábor

Cserta Gábor képe

Kovács Zita

Kovács Zita képe

Szántó Áron

Szántó Áron képe

Turcsi Gábor

Turcsi Gábor képe

(Nyitóképünkön Thierry Martinez 2011-es díjnyertes felvétele látható)