Nézzük a lényeget:
Aki február 28-ig éves szerződést köt téli/nyári tárolásra, a kikötődíjból 5%-kedvezményt kap.
Ha nem szeretnéd egész évre elkötelezni magad a „szezonos tárolást” is választhatod, amit március 15-ig akár több mint 20%-os kedvezménnyel megtehetsz.

Mit is jelent a szezonos tárolás?
Akár 1-2 hónapra is igénybe vehetjük a kikötő szolgáltatásait, tehát nem kell egész nyáron egyetlen kikötőben lennünk. A fenti konstrukcióban teljes körű szolgáltatás jár a hajóhelyhez, az árak pedig a hajóméretnek megfelelő éves díj százalékos része szerint fizetendőek a megfelelő hónapokra. Természetesen a százalékok a hónapok függvényében változnak, így a főszezonban valamivel magasabbak, mint a szezon elején, vagy épp a végén.

Milyen újdonságok várhatóak 2015-ben?
Komfort növelő tényező, a ki/bedaruzási időpontok tudatos megválasztásának lehetősége. Ismerős a jelenség, hogy tavasszal mindenki az első hajó akar lenni, vagy épp felújítási munkálatok miatt csak akkor menne vízre, amikor már minden hajó a hullámokat szeli. Ez nem kis logisztikai problémát tud okozni a kikötőben, hiszen a 30-40 (vagy akár 50) lábas hajók ide oda pakolása nem feltétlenül egyszerű. Annak pedig senki se örül, ha már rég vitorlázna, de néhány „beragadt” hajó miatt nem tudják időben bedaruzni. A Marina Fűzfőben ennek vége! Már a téli kidaruzáskor kapunk egy hozzávetőleges bedaruzási időpontot, így jó előre tudhatjuk, hogy mikor fogunk vízre kerülni. Ezzel kalkulálni is lehet, tehát ha már télen megtervezzük a tavaszi felújítási munkálatokat, akkor olyan kidaruzási időpontot választhatunk, hogy tavasszal legyen időnk mindent rendben elvégezni.

Egyre nagyobb az igénye a téli vízi hajótárolásra. Itt a Porthole hasábjain is rendszeresen írunk arról, hogy a szezon bizony eltolódik, kiszélesedik. Az utóbbi évek jégmentessége szinte egész évben vitorlázhatóvá teszi a tavat, és egy egy szép napos november végi vagy márciusi napon talán többen is vízre merészkednének annak ellenére, hogy hivatalosan október 31-én véget ér, és május 1 előtt el sem indul a szezon. Ezért vezették be a Marina Fűzfőben is a Téli vízi tárolási árlistát, ami nem utolsó sorban kedvezőbb is, mint a parti tárolás. Jelenleg az igényfelmérés folyik, de megfelelő számú jelentkező esetén, télen már befagyás ellen védett vízkeringetéses téli tárolást is választhatunk.

Bármilyen kérdés esetén forduljatok bizalommal a Marina Fűzfő munkatársaihoz, de ajánlom figyelembe a kikötő FaceBook oldalát is, ahol képekkel információkkal érdekességekkel találkozhatsz.

Bővebb információ: www.marina-fuzfo.hu, www.fb.com/Marinafuzfo