A díjat 2012-ben a Krajcár 70-es cirkálót kormányzó Németh Enikő, 2013-ban pedig Magyar Vilma nyerte, aki egy Asso99 kormányosaként állt helyt a mezőnyben. 2013-ban a 33-as osztályban versenyző hajót kormányzó dr. Mekler Zita vehette át a győztesnek járó Dell notebookot.

A hírek szerint idén több tisztán női legénységű hajó is indul, de a Gordon Evelyn díj a kormányosnak szól, így olyan hölgyek is elnyerhetik, akik férfiakat vagy vegyes csapatot vezetnek a tókerülőn. Persze érdemes nekik is minél gyorsabb hajóval versenyezniük, mert a díjat az abszolút sorrendben legjobb helyezést elérő női kormányos kapja.

A női kormányos sajnos még mindig ritka különlegesség a Kékszalag mezőnyében. A Gordon Evelyn Díjhoz tartozó tárgyjutalom viszont nem egyszerűen egy drága számítástechnikai eszköz, hanem értékes különlegesség is egyben.

Gordon Evelyn a magyar vitorlás sport első sikeres női versenyzője volt. A Tramontána 8 R yachtot kormányozva kétszer, 1940-ben és 1942-ben is megnyerte a Kékszalagot.

Sajnos Gordon Evelynről nagyon keveset tudunk. Ugyan a Kékszalag történetében az első győztes női kormányos volt, ám erről nagyon keveset írtak a korabeli lapok, riportot sem készítettek vele. Ki tudja, talán zavarta kissé az urakat, hogy egy nő veri el őket a legkeményebb versenyen...

A Tramontana 1926-ban került édesapja, Gordon Róbert tulajdonába, és Balatonföldvár volt az anyakikötője. Gordon Róbert miniszteri tanácsos, a Duna-Száva-Adria Vasút vezérigazgatója, a Királyi Magyar Yacht Club  vicecommodoréja, azaz elnökhelyettese volt.

Lánya, Evelyn sokat versenyzett a hajón, majd később, édesapja 1929-es halála után kormányozta is. Amikor a Tramontanával a Kékszalag sikereket aratta, akkor már dr. Kultsár István miniszteri tanácsos, a KMYC contrecommodoréjának a felesége volt.

1909. május 24-én született Budapesten, és 84 éves korában Buenos Airesben hunyt el 1993-ban.