Elég erős kommunikációs nyomás nehezedett rám, így a dögmeleg széltelen péntek ellenére, csapódva a mindenre kapható Flaar csapathoz, szombat reggel egészen kellemes szélben vitorláztunk Zamárdiba. A Bácskay utcai kikötőt az autós navigáció segítségével találtuk meg, de bejutnunk nem sikerült, mert a Kalóz fix kormánya elakadt a két mólószár között.

A versenyre 67 hajó nevezett, és vágott neki a Zamárdi – Siófok – Szántód – Tihany – Zamárdi túra teljesítésének. Volt itt mindenféle csodajolle: kabinosok, a P és C osztály legjobbjai, kílsvertesek, ikersvertesek, 420, 470, Kalóz, Repülő Hollandi, Europa Moly és még ki tudja mifélék? Aztán az új idők új szelei ide sodorták a katamaránosokat: Hobby-k, Nacrák, de lehet, hogy más is volt, nem tudtam megállapítani, olyan gyorsan elszeleltek.

A kékkönyv nélkül is befogadó rendezvény az 1000 ft-os nevezési díjával még a Magyar Vitorlás Szövetség elnökét is elcsábította.

Ritkán veszek részt ennyire jól szponzorált versenyen. A DELL igazán kitett magáért. Csak az ajándékcsomag nagyobb értéket képviselt, mint a nevezési díj, a vacsoráról és a győztesek díjazásáról nem is beszélve.

Remélem, szakítva a hagyományokkal, ez a verseny nem csak évszázadonként egyszer kerül megrendezésre. Szeretnék indulni a következőn is!

A Svert Kupán készült képek itt tekinthetőek meg.