Csütörtökön a szélcsend parton tartotta a mezőnyt, pénteken a Hollandik futottak egy idegtépő futamot, aminek a befutójára teljesen elállt az északi szellő. Komoly helycserék, jó pár perces cél előtti parkolás után lehelletnyi szélpászmákkal tudott befutni az FD mezőny. A sztárosok idáig nem jutottak el, nekik a befutó szakasz felénél lelőtték a futamot.

Szombaton két futam volt gyengülő északkeleti szélben, a második befutó már türelemjáték volt az elhaló brízben. Az FD mezőnyt Olcsi és Domi uralta, mögöttük egy-egy pont különbséggel álltak a dobogós aspiránsok három futam után. Sztárban Forinték és Gerebenék álltak egyforma pontszámmal az élen. Este Argay Béla jóvoltából baráti találkozóra került sor, ahol Gereben Gábor jólsikerült pásztor pennéjét fogyasztottuk el mindegyszálig, majd Zsófi HUN-70 tortája kápráztatta el az egybegyűlteket.

Vasárnap jó szelet ígért a meteo, ami be is jött, Béci 9 órás rajtot írt ki. Szép 3-4-es nyugati szélben három futamot teljesített a mezőny. Az elsőben még az északi oldal fizetett, aztán egyre inkább a déli part felőli frissülésekkel lehetett előre kerülni. Hollandiban Majthényi Szabolcs és Domokos András minden futamot megnyerve lett bajnok, második Zigy és Balázs, harmadik DJ és Argay Béla.

Csillaghajóban az utolsó futamban dőltek el a dobogós helyek, amit a Gereben testvérek nyertek, így ők lettek az idei bajnokok. Az ezüstérem a Forint – Dani párosé, a bronz pedig Té és Miki nyakába került. Különdíjban részesült a fiatal egység, Maxim és Levi, akik erre a versenyre ültek be, és jól is kavartak a mezőny elejében.