Kicsi, de rendkívül erős mezőny versenyzett az Adrián Primostennél a vasárnap véget ért négynapos Horvát Laser  bajnokságon. Az olimpiai Laser Standard osztályban 6 nemzet 22 hajója vitorlázott, köztük négy magyar egység.

Csütörtökön túl nagy szél volt és nem rendeztek futamot. Többen, köztük magyarok is kimentek edzeni.

Pénteken kicsit gyengébb, 20-25 csomós szélben volt 3 futam, majd pénteken 15-17 csomós mistrálban újabb 3 futamot, Vasárnap a maradék egy futamot 6-8 csomós szélben teljesítette a mezőny.

A győzelemért végig nagy harcban állt Tonci Stipanovic és a ciprusi Pavlosz Kontidesz. Pontazonossággal és azonos futameredményekkel végeztek, és az utolsó futam eredménye döntött a horvát javára.

A magyarok közül az egy héttel ezelőtt ugyanitt magyar tengeri nagyhajós bajnokságot nyert Tomai Balázs szerepelt a legjobban. Egyenletesen jó teljesítménnyel 5. lett.

Vadnai Benjamin futamgyőzelemel kezdett, de ezután már csak egyetlen futamon tudott Tomai elé kerülni, és az összetett 6. helyen végzett. Vadnai Jonatán 10, Rigó Ákos 21. lett.

Részletes Laser Standard eredmények a mellékletben.

Laser Radial osztályban a 30 hajós mezőnyben Tenke Áron 13., Edelényi-Szabó Viktor 17., Jámbor Attila 20. lett.

A legnépesebb, 68 hajós Laser 4.7 osztályban nagyszerűen ment Veisse Zoltán. Az utolsó futamig neki állt a zászló, és végül az összetett 2. helyen végzett a horvát Antonio Milevoj mögött.

A többi magyar helyezése: 11. Erőss Lóránd, 15. Újváry Dénes, 18. Róka Bianka, 25. Bednár András, 40. Héja Marcell, 53. Bodnár Alexandra.