7. nap, Brencsán Dávid (Kereked) beszámolója

Talán az egyik legnehezebb mentális kihívás a vitorlázóknak, hogy egész napos halasztás után, hogyan tudnak felpörögni egy esti versenyre.

Ez biztosan nagy feladat volt a mai napon is, hiszen a délelőtti szakadó eső mellett csak itt-ott fordult elő egy kis szél, így néhány csoport volt vízen délelőtt, mások csak a konferenciaterem előnyeit élvezték.

Délután kettőkor a még mindig szakadó eső mellett egyre jobb szélben, végül a rutin Róka Czégai Laci bácsi monda, "itt bazi jó szél lesz estére". Végül mindenki egyetértésével kimentünk a vízre és két futamot rendeztünk. Az eső elállt, a szél pedig "bazi jó lett".

Egész fantasztikus érzés volt, hogy mind az 50 versenyző, igyekezett a legjobbját mutatni.

A házi verseny mindkét futamát Lászlófy Levi nyerte.

Szerelés, edzői programegyeztetés, vacsora és rosszalkodás volt az esti menü.

Litkey Zsolt (THE) beszámolója

A mai nap volt az edzőtábor utolsó napja. Klubnapot tartottunk, délelőtt minden edző a saját csapatával foglalkozott, próbáltuk csiszolni a tanultakat, beépíteni az új információkat.

Szerencsénkre,  igazi ajándékként, napsütés és 14-18 csomós északkeleti szél fújt, ami azután kora délutánra felszökött 20- 24 csomóig. Saját csapatommal kivitorláztunk Piran elé, ahol a nyílt tengerről érkező hullámok néha elérték a 2 m magasságot, a szél pedig 20 csomó körül fújt. Gyerekeim még soha nem vitorláztak ilyen hullámzásban, leírhatatlan élményként élték meg, majdnem sírva fakadtak (illetve némelyek sírtak is), hogy be kell mennünk az öbölbe ahol a futamokat rendeztük. Persze  a szél fokozatosan erősödött és később már az öbölben is 20 csomó felett fújt , ami odakint végül túl sok lett volna, tehát mindenképpen be kellett jönnünk.

Két futamot rendeztünk, fokozatosan erősödő szélben. Kezdődött 14-18 csomóval, a második futamra  20-24 csomóval folytatódott. Sokak számára igazi próbatétellé alkult. A pályataktika ilyen szélben kicsit elhalványul és előtérbe kerül a hajóvezetés és a kondíció, valamint a kilók is megmutatkoznak. De a könnyebbeknek is van remény, jó hajóvezetéssel Ők is az élvonalba tudnak kerülni. Tisztelet mindazon gyerekeknek akik végigvitorlázták, illetve megpróbálták végig küzdeni. Délután 3 óra körül már partra ért a mezőny.

Futamok után pakolás, közös fotó készítése, utazás.

Nézve a gyerekeket és tekintve saját lelkiállapotomat, érzéseimet, összegzésként megállapíthatom, hogy nekünk, nekem ,az élmények mellett, rendkívül hasznos volt ez a közös edzötábor. Az információk áramlása, az edzői stílusok megfigyelése, megértése mindenkinek adhat valami többletet. Ez a fajta nyitottság, kommunikatív hozzáállás ami mostanában az edzői munkában nyilvánul meg a gyerekekért történik, Ők lesznek a haszonélvezői.

Nagyon örülök hogy így alakult, így alakították. És köszönöm minden edző kollegámnak, hogy ebben tiszta szívvel részt vállalt.