A versenyt idén négy naposra szabták a rendezők. Egyre rangosabb csapatok építik be programjukba ezt a megmérettetést, amely a jó időpont mellett talán köszönhető annak is, hogy spanyolok vagy portugálok számára éppúgy könnyen elérhető helyszín, mint a németeknek vagy nekünk.

Az erős mezőnyben az olaszok mellett jelen volt a teljes német junior válogatott, a spanyolok és portugálok krémje, illetve a haifai 470 felnőtt vb ötödik helyezettje, a Lindgren testvérpár Finnországból – csak hogy a legjobbakat emeljem ki.

Balázsék fő célja ezen a versenyen a rajtok fejlesztése volt. Sajnos itthon sem létszámában, sem erejében nincs olyan a 470-es mezőny, hogy ezt a fontos eredményességi összetevőt jól tudnák gyakorolni. Ez látszott majd minden futamban, ugyanis alig volt olyan rajtjuk, ahol jó pozícióban tudtak volna kilőni a sorból. Szerencsére azonban a jó kibontakozás sok veszettnek gondolt helyzetből kihozta őket és sikerült mindig a mezőny első felébe felverekedniük magukat. Sebességük megállta a helyét a legjobbakkal szemben is, így nem volt meglepetés, amikor az egyik futamban még második helyet is sikerült futniuk.

Összesítésben a 14. helyen zártak a 30 indulóból, ami jó eredmény.

Vízi programjuk januárban folytatódik, addig pedig Balázs egyetemi vizsgái és az erőnléti edzések lesznek a célkeresztben.