A tavalyi év és a 20. jubileum, rég nem látott sikert és új lendületet hozott a Balatonkenesén megrendezésre kerülő Balatoni Hajókiállítás számára, mely az elmúlt 5 év legmagasabb kiállító és látogatószámával zárta kapuit tavaly szememberben. Ahogy márciust írt a naptár, a magyar hajós piac legjelentősebb vízi kiállításának szervezői is nekiláttak a munkának, hogy stabil kiállítói és szakmai támogatottsági bázissal induljon el a kommunikáció a hajós szezonkezdéssel egy időben.

 

A szervezők célja folytatni a megkezdett új irányt és még több kiállítót fogadni a 2016. szeptember 2. és 4. között megrendezésre kerülő 21. Balatoni Hajókiállításon, más részről pedig szeretnének egész szezonban jelen lenni a látogatóközönség előtt, így hirdetések, óriásplakátok, molinók és aktív közösségi média jelenlét segíti majd az esemény népszerűsítését. Az esemény facebook oldalán egész szezonban olvashatóak lesznek a kiállítók és partnerek hírei, az aktualitásokért érdemes lesz követni oldalukat.  

A szakmai egyeztetések megkezdésekor a piac számos képviselője máris letette voksát a részvétel mellett és be is jelentkezett, így a Magyar Suzuki Zrt-vel, a Bavaria, a Jeanneau, a Hanse és a Dufour hajóival, a piacvezető elektromos hajógyártó Aqwia modelljeivel, a Bravo Boats-al, a Zhik-el, a Quantum Sails-el egészen biztosan találkozhatunk szeptember elején.  

A Balatoni Hajókiállítás és a Magyar Vitorlás Szövetség stratégiai partnerségre lépett március közepén, melynek keretében a 2016-os szezon egyik fontos eseménye lesz a Szövetség részéről is a szeptemberi balatoni hajós seregszemle. Az esemény Fővédnöke Dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség Elnöke. Az MVSZ kommunikációs csatornáin keresztül segíti a kiállítás népszerűsítését, a nyitást megelőzően pedig közös sajtótájékoztatón ismertetik majd az esemény aktuális újdonságait és programjait.

 

Támogatásáról biztosította a szerevezőket Füke Csaba, a Hajóipari Vállalkozók Egyletének elnöke is, a HVE tagokra vonatkozó együttműködési megállapodás részleteinek kidolgozása pedig jelenleg zajlik. A HVE tagjai – közülük sokan immár 20 éve – rendszeres kiállítói az események. Az előzetes egyeztetések alapján a Varga és Társa (Volvo), a Nautic Boat, a Schäfer Yachts, a Ricky Sport, a Beneteau és még sokan mások jelenlétére 2016-ban is számíthatnak a látogatók.

 

Programokban sem lesz hiány, a tervek szerint minden nap szakmai beszélgetés és vízi programok, rádiós kitelepülés várja a látogatókat. Az eseményre előzetesen kedvezményes jegyet vásárolhatnak majd az érdeklődők, a látogatói nyereményjáték értékes ajándékokkal pedig most sem maradhat el!  

Indul a szezon, indul tehát a szervezés és a kommunikáció is. A szervezők a meglévő és potenciális partnerek számára április elején juttatják el a kiállítási részvétellel kapcsolatos információkat, a hajós médiákon, a vízen és parton valamint a közösségi oldalakon pedig egész nyáros hallani fogunk a legnagyobb hazai vízi esemény, a Balatoni Hajókiállítás híreiről. Sok érdekesség vár ránk szeptemberben, érdemes lesz követni a híreket, a kiállítás dátumát pedig már most feljegyezni naptárunkban:

2016. szeptember 2-4., Balatonkenese, Kenese Marina Port kikötő

 

A tavalyi esemény fotóit itt nézhetik meg.

(X)