Idei évben a Kereked Vitorlásklub által rendezett főbb pályaversenyek a következők:

  • Április 29-Május 1:                 Kereked Serdülő és Ifjúsági Ranglista Verseny
  • Június 4-5:                                 Kereked One-Design Trophy II. forduló
  • Július 30-31:                              Kereked Klasszikus Kupa
  • Augusztus 6-7:                        Kereked Négykezes
  • Augusztus 13-14:                    Kereked I. Újonc Op Regatta
  • Augusztus 25-28:                    Sudár Regatta Országos Bajnokság

Közel 30 éve megszakítás nélkül minden év május első hosszúhétvégéjén rendezzük a
Kereked Ifjúsági Kupát (korábban az ÉGISZ-szel, majd az elmúlt évektől pedig a CsVI-vel közösen).  A tavalyi versenyről egy kisfilm elérhető https://www.youtube.com/watch?v=U6u36gpa_zs linken.

A Kereked Ifi Kupa különlegessége, hogy Optimistől egészen 470-ig lefedi a hazai utánpótlás teljes vertikumát; két elkülönített versenypályán önálló versenyrendező és versenybíró stábbal, és több mint 200 versenyző részvételével.   A verseny rangját fokozza, hogy legtöbb hajóosztály esetén a Kereked Ifi Kupa a ranglista státuszán felül egyben EB/VB válogató verseny is.

A két pálya közül az egyik ún. „IODA trapéz pályán” versenyeznek a „kisebbek”: az Optimist, és Cadet; míg a másik pályán versenyeznek a „nagyobbak”: Laser 4.7 / Radial / Standard, valamint a 420-as és 470-es hajóosztályok.  A parti hajótárolást is ezen (kor)osztályok szerint választjuk ketté a
CsVI (Op, Cadet), illetve a Kereked (Laser, 420, 470) közel szomszédos telephelyein.

A 420-as osztály esetén több éve Kereked Kupa a nemzetközi Sail Centrope versenysorozat része, így itt biztosan számítunk 10-15 hajós osztrák részvételére (ezen felül a 470-esek esetén Litvániából is jelezték versenyzők előzetes részvételi szándékukat).

Ifi Kupa Versenykiírás: http://vihar.hunsail.hu/File/Download/64_VersenyKiiras_2016041117543.pdf

Immáron harmadik éve visszatérő szponzorunk az O’Neill és a Dockyard, akiknek a jóvoltából idén a versenyzők már 40 kategóriában részesülnek értékes, és hasznos különdíjazásokban.  A szokásos osztály / korosztály / fiú-lány kategóriák nyertesein felül, az idei évben egyik új díjazott kategóriája az „Optimist Újonc” kategória, ahol az első és másodéves serdülőkorú résztvevők részesülhetnek különdíjazásban.  A hajóosztályonkénti különdíjakról a képes tájékoztató mellékelten található.

Az Újonc kategória bemutatásán keresztül célunk egyben az „I. Újonc Op Regatta” felkonferálása, amely idén augusztus 13-14-én bemutató jelleggel kerül megrendezésére szintén a CsVI-vel közösen (az újzélandi „OP Greenfleet” koncepció alapján: http://www.optimist.org.nz/?q=node/41

JÓ SZELET! - Kereked Ifjúsági Vitorlázás - https://www.facebook.com/kereked/