Illetve csak szállt volna harcba már pénteken, ám az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket és a verseny rendezőit. Sem pénteken, sem pedig szombaton nem sikerült futamokat rendezni, a szélhiány miatt. Végül jó döntésnek bizonyult, hogy a zárónapon nagyon korán, már reggel nyolc órára a vízre parancsolta a résztvevőket a rendező, aminek köszönhetően sikerült futamokat rendezni és végül eredményesen, a díjkiosztóval zárulhatott a verseny.

Az Optimist hajóosztályban taroltak a házigazdák, hiszen Kis-Szölgyémi Soma lett az első, csapattársa Bite Pál Előd előtt, míg a dobogó legalsó fokára az FVE versenyzője Koch Péter állhatott fel. A 29er osztályban a Tóth Attila, Borda Levente (SVE) kettős diadalmaskodott, a Kis-Szölgyémi Luca, Ugron Hanga (Kereked) és a Csekovszky Mór, Farkas Benedek (Kereked) páros előtt. Csöregh András és Érdi Ferenc nyerte a 420-as hajóosztály versenyét, itt Benyó Máté és Horváth Ákos állhatott fel a dobogó második fokára, míg a Fináczy Hanna, Érdi Hanna Noa kettős zárt harmadikként. A 49er osztályban a Cserép Csongor,  Cserép Csaba (BYC) páros diadalmaskodott.

A verseny eredményei.

Ünnepélyes pillanat volt, amikor az eredményhirdetés után kihirdették a közelgő nagy nemzetközi eseményekre utazó válogatott kereteket. A Garda-tavi világbajnokságra Török Péter és Dénes Gábor kíséretében a Héder Benedek Barna, Kis-Szölgyémi Soma, Fehér Boróka, Bite Pál Előd, Koch Péter csapat utazik, míg Cádizban az Európa-bajnokságon Weinber Zsófia és Szalontai Bence kíséretében a Siklósi Mór, Pécsi Koppány Dániel, Csőregh Máté Mihály, Jandl Rómeó, Gulyás Bálint, Lackó Sára, Pőcze Annamária, Fehér Szonja, Bartos Betti küldöttség képviseli a magyar színeket.