A versenyt Böröcz Berta és Náray Vilmos rendezték, akik egyben a bírói feladatokat is ellátták: ha kellett, vízi bíráskodással, ha kellett a vízen rendezett óvástárgyalások gyors levezénylésével. A BYC-VGYE Regatta augusztus 3-án hétfőn kezdődött, a csapatok Tihany és Balatonfüred között a vízen félúton találkoztak. Az up-and-down pályák hosszát a rendezők úgy lőtték be, hogy a futamok 25-30 percesek legyenek. Így volt alkalom a manőverek gyakorlására, a rajtolásra és a szoros mezőnyvitorlázásra is. 

Hétfőn négy, 6-10 csomó közötti szélben rendezett futamot sikerült lebonyolítani. A keddi nap rövid halasztással indult, végül gyenge szeles futamokból hármat tartottak meg a hol déli, hol nyugati szélben. A pályán minden fontos helyzetet: pályamódosításokat, pályarövidítést, megismételt rajtokat is versenykörülmények között gyakorolták a vitorlázók.

Szerdán az éjszaka átvonuló hidegfront mögött komolyabb szélre lehetett számítani, ám ez végül elmaradt. Így az utolsó három futamot 8-12 csomó közötti északi szélben rendezték.

A végelszámolásban Török Zsigmond és Péter László párosa bizonyult a legjobbnak a VGYE-ből. Második helyen a BYC-es Rácz Márton és Schultz Dominik végzet, a bronzérmet pedig Náray Ágoston és Fekete Szonja nyakába akasztották. A legjobb női csapat díját pedig Náray Borbála és Prágai Réka vehették át.