Egyesületünk számára is nagy öröm, hogy a magyar utánpótláskorosztályú vitorlás versenyzők 20%-át a nyugati-medence egyesületeinél nevelkednek, melyek közül a VAGABUND Sport rendezhette az eddigi legnagyobb utánpótlásnövendék vitorlásversenyt július első hétvégéjén.
A versenyrendezőség elnöki posztján a Magyar Vitorlás Szövetség örökös, tiszteletbeli tagja Igali Györgyné Csilla, a zsűri elnöki tisztségében Győri Attila versenybíró támogatta munkájával a versenyhétvége szakmai lebonyolítását.


Hidvégi József, Fonyód város polgármestere az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott, melyben kiemelte az utánpótlásnevelés, a gyermekek sportszeretetének támogatása és a vitorlázás népszerűsítésének fontosságát. A polgármester előrevetítette, hogy a város - lehetőségeihez mérten - maximálisan támogatja eme tevékenységünket és komoly jövőbeni fejlesztéseket prognosztizált.
Izgalmakkal teli versenyhétvége volt, változékony idő tarkította eseményeit, melyekben kiválóan helyt állt a rekordlétszámú flotta és minden résztvevő. Erős, majd északiról átforduló szélben versenyezhettek a vitorlázók kora délutánig a VAGABUND Kupa első napján. A kezdeti, átlag 11,5 csomós alapszél és a 15-ös befújások lecsökkentek 5 csomóra, majd le is állt a szél szombaton, kánikulát hagyva maga után. Vasárnap borús, szélcsendes idő volt, amely miatt parti halasztás volt érvényben, kora délután a rendezőség lefújta a versenyt.
A versenyhétvége messziről is jól látható, egyedi látványt nyújtott a Fonyódi hegyek alatt, közel 40 hajó színes vitorlája vonzotta a tekintetet és figyelmet a helyszínre.Az O'pen Skiff hajóosztály nemzetközi és hazai viszonylatban is robbanás szerűen fejlődik, egyre népszerűbb, remekül megalapozza a gyerekek vitorlázótudását és egyensúly érzékét. Élménygazdag, izgalmas versenyeket rendeznek az osztályában különböző technikás feladatokkal tarkítva. Az ifjú, fürge kis hajóosztály országos bajnokságát a tavalyi évben a VAGABUND Vitorlás Sportegyesület rendezhette Fonyódon, szintén rekordlétszámú flotta részvételével, közel 30 hajóegység versengett a négy napos bajnokságon. Az RS Fevák már jól ismert versenyhajók, két fős legénységgel siklanak a vízen.Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő edzőjüknek Kocsis Gergő Boldizsárnak, minden résztvevő egyesületnek és növendékeiknek! Köszönjük a versenyrendezőség tisztségviselőinek és minden segítőnknek munkáját!
Egyesületünk versenyzői már a következő, nemzetközi versenyükre készülnek. Növendékeinkre a július 15-18. között megrendezésre kerülő RS Feva Európa-kupa és Országos bajnokság kihívásai várnak Káptalanfüreden.