Az erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön, a Magyar Vitorlás Szövetség szezonnyitó sajtótájékoztatóján írták alá a két szervezet képviselői. A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtja  2016. július 14-én lesz, a hagyományoknak megfelelően Balatonfüreden.

„Rendkívüli módon örülünk, hogy az Erste Bank és az Erste World számára a Kékszalag és a balatoni vitorlázás értékei fontosak és támogatásra méltóak.  A Kékszalag, és a hozzá kapcsolódó események: az ifjúsági versenyzőknek kiírt Kékpántlika és a kisebb katamaránok versenyzését biztosító 2Szalag verseny az év egyik legfontosabb vitorlás rendezvénye, és biztosak vagyunk benne, hogy ilyen erős támogatóval a fedélzeten idén is emlékezetes sporteseményt tudunk szervezni” – mondta csütörtökön Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

 

„Nem csak egyszerűen támogatásról beszélünk, hanem arról, hogy az Erste World világa éppen olyan, mint amit a vitorlázás is képvisel. Együttműködésünk alapja, hogy a Kékszalag és az Erste World alapvető értékei megegyeznek: az emberi teljesítmény, a tradíciók és a modern technika elengedhetetlen feltételei a növekedésnek” – mondta Kállay András, az Erste Prémium, World és Private Banking Igazgatóság vezetője.

A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, s erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. Az elmúlt évben a Safram nevű svájci katamarán nyerte a verseny, s az időrekordot a Fifty-fifty nevű, magyar tervezésű kétárbocos katamarán tartja 7 óra 13 perc 57 másodperces időeredménnyel.

 

Az Erste Bank kiemelt ügyfelei számára Erste World néven indított szolgáltatáspalettát. Az újonnan létrehozott, prémium szegmensbe a bank becslései szerint több tízezer, 20 és 70 millió forint közötti likvid vagyonnal rendelkező potenciális partner tartozik itthon, akik az élet minden területén, így pénzügyeikben is igen magas elvárásokat támasztanak. Az Erste World a megszokott prémium szervíznél jóval komplexebb kiszolgálási modellt jelent. Beletartozik többek között – a kockázati szintekre optimalizált – portfóliós megközelítésű befektetési tanácsadás ugyanúgy, mint a banki termékektől kezdve a strukturált termékekig terjedő széles termékkínálat. Az új szegmens ugyanakkor nem csak egy a sok banki szolgáltatás között; a tervek szerint az egyedi lehetőségek és ajánlatok mellett igazi közösséget építenének ki az új márka köré. 

Nyitókép: Szentandrási-Szabó Attila

Cikk fotói: Szekeres László