kekszSorolhatnék én most komoly statisztikákat is, melyek szerint egy évben mennyi szemetet dobunk egyik kedvenc állóvizünkbe, de nem teszem. Pedig sokat. Hiába tisztul az utóbbi években a Balaton oly jelentős ütemben, egy derekas északi front után gerebenezni lehet a szottyos cumókat a déli parti nádasok tövéből. Bizonyára idén is lesznek új vitorlázók, sőt, akár friss indulók is a 42. T-Mobile Kékszalag Fesztivál és Nagydíj rendezvényein is. Ám én remélem, hogy minden induló tisztában lesz vele, hogy sem a tamponevő hal, sem a dobozossörevő hal már nem létezik. Sajnálom, ha ezzel egyeseknek csalódást okoztam. Bízom benne, hogy hamarosan egy olyan támogatóval is gyarapodik a Kékszalag Fesztivál segítőinek köre, aki ezen a területen már komoly nevet szerzett a hajóstársadalom körében.

Na jó, egy kis nevelés után már ideje beszámolnom a friss fejleményekről is.

Az első hír legyen a lassan ébredők számára biztató - a GPS-jelentkezések határidejét meghosszabbítjuk. Az eredeti határidő április 15-volt, ám mivel idén 100 feletti jeladót kísérelünk meg kihelyezni, érthető, hogy sokan még nem fértek hozzá a számítógéphez. Nos, a www.kekszalag.hu oldalon várjuk azon jelentkezőket, akiket érdekel, merre is járnak, hol, mit is csinálnak a verseny közben. Persze kíváncsi családtagok is jelentkezhetnek, felszereljük az általuk megadott verdára a nyomkövetőt ezerrel.

A mai második hír szóljon azokról, akik nem a legelső helyre törekednek -  az ő kedvükért építjük azt a hálózatot, mely Ruják István (Ruji) vezetésével számol majd be a mezőny eseményeiről, szinte percről-percre. A Kékszalag alatt minden részünkre eljuttatott információtokat igyekezni fogunk felhasználni annak érdekében, hogy a lehető leghitelesebb képet sikerüljön bemutatnunk az igazi tókerülés élményeiről. Akinek kedve van fényképezni, SMS-t küldeni, beszámolni szóban, írásban, ne tétovázzon. Jelentkezzen be a www.kekszalag,hu oldalon, és máris részese lehet az idei regatta közvetítőinek. Akár már most is, és mi már az előkészületeitekről is hírt adunk.

A mai harmadik hír a vizuális élményekre vágyó hajós és érdeklődő  számára hoz majd remélhetőleg pezsdítő gondolatokat. A 42. Kékszalag alkalmából egy remek fotós csapat bevonásával kísérletet teszünk pár érdekességre. Egyrészt szeretnénk minden 20 percben a vízről friss képeket továbbítani a hivatalos oldalra. Ebben a képes beszámoló-sorozatban az összes induló hajóról képet készíteni. Igen-igen, mindenkiről, hiszen megérdemlitek! Másrészt ezt tetézendő mindezt a rendelkezésetekre szeretnénk bocsátani a díjkiosztó időpontjára, ami köztudottan vasárnap dél. ÉS ha ügyesek leszünk, mindezt olyan megoldással tudjuk megvalósítani, ami felhasználóbarát nézegető programmal támogatja a képek csemegézését.  

Azt gondolom, a háttér-felkészülésekről mára ennyi elég is.

Folytatás itt is, ott is.