Tihanyban kiszakadhatunk a zajos, folyton nyüzsgő mindennapokból, ha a Hosszúlépés különleges, éjjeli csendtúrájára indulunk a Bencés Apátság falain belül. A csend hangjai sétán a sötét termekben és az éjszakai csendben barangolva fedezhetjük fel az Apátság nappal is látogatható helyszínei mellett a kolostori élet színtereit is.

Amiről az útikönyvek nem írnak Tihannyal kapcsolatban, arról a Hosszúlépés sétáján  biztosan mesélnek neked! Mi köze van a tihanyi kőnek a párválasztáshoz, hogyan vált a levendula illatú lankákon épült halászfalu az ország legvonzóbb idegenforgalmi célpontjává? Az Amiről a visszhang hallgat című sétán mindez kiderül.

Balatonfüreden bűnözők, félvilági alakok, szélhámosok nyomába eredhetünk, hogy a Napsütötte félvilág című sétán megismerhessük a klasszikus fürdőkultúra árnyoldalait. Hajnalig tartó kártyapartik, zűrös sikkasztási ügyek, bizonytalan eredetű tűzesetek, botrányos szerelmek, titkosügynökök és megfigyelések a múltból.

És ha már Füreden keresel programot, ne hagyd ki a Szigorúan ellenőrzött nyaralók című sétát sem! Tudd meg, milyen viszonyban volt a Stasi, a kelet-német állambiztonsági minisztérium a magyar állambiztonsággal, hogyan működött a „Balaton-brigád”, milyen módszerekkel dolgoztak Magyarországon, és miként próbálták megóvni az eltévelyedéstől az itt nyaraló kelet-német turistákat!



A Hosszúlépés balatoni sétáiról a hosszulepes.org/balaton oldalon található tovább információ, illetve jelentkezni is itt lehet.