A Subaru-Egis Kupán ezúttal is mintegy harminc hajóosztály képviselőivel találkozhatunk majd, és amennyiben az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz úgy közel 80-120 hajó nevezésére lehet számítani. Idén is öt futam megrendezése a cél, így komoly izgalmakra lehet számítani a hajóosztályok versengése során. Július első hétvégéjére még bizonytalanok a meteorológiai „jóslatok”, de jelenleg még mindenki bízhat abban, hogy ideális szélviszonyok fogadják majd a hajókat és a vitorlázókat. A Subaru-Egis Kupán a versenyzők ezúttal is tisztelegnek Lám Dezső emléke előtt, aki edzőként és gondnokként is nagyon sokat tett az EGIS SE Sportegyesületért.


A Kékszalag közeledtével felerősödik a tradicionális versenyek jelentősége, hiszen minden megmérettetés egy fontos állomás a versenyzők számára a felkészülésben. Bár a Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő túraversenye, a Subaru-Egis Kupa pedig egy szintén nagy múltra visszatekintő pályaverseny, a versenyzők ennek ellenére nagyon kedvelik a csopaki futamokat, ugyanis kiválóan tesztelhetik a hajóbeállításokat, ráadásul felmérhetik, hogy hol is tartanak a legnagyobb vetélytársakhoz képest.


A vízi események mellett, a szervezők a parton is jó házigazdák lesznek, ugyanis a csopaki hagyományoknak megfelelően, a verseny szombati napján egy kellemes és hangulatos rendezvénnyel és vacsorával várják majd a résztvevőket.


„Abban biztosak vagyunk, hogy rajtunk nem múlik majd semmi. Várjuk már, hogy elkezdődjön a nevezés és abban bízunk, hogy mindent megfelelően előkészítettünk. Szeretnénk ezúttal is jó házigazdák lenni. Fontos számunkra, hogy a vízen nagyot csatázhassanak az ellenfelek, míg a parton jól megbeszélhessék a vízen történteket. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk. Amennyiben ez így lesz, akkor 2016-ban is sokat beszélnek majd a Subaru-Egis Kupáról. Ezúton szeretném megköszönni szponzorainknak a rengeteg segítséget. Nélkülük ugyanis nagyon nehéz dolgunk lett volna….” – mondta Kurucz Sándor, a verseny főrendezője.


A Subaru-Egis Kupa szervezői a média képviselőit is nagy szeretettel várják a futamokra és a fogadásra. A versenyre médiamotorost biztosítanak, így a televíziós stábok, újságírók és fotósok valóban testközelből élhetik át a vitorlásverseny történéseit.


További információ: ks@bazis1000.hu
Kurucz Sándor, Mobil: 06309697469