Szombaton 1 futamot sikerült megrendezni a Csopak előtti vízterületen. A gyenge szélben, a parti halasztást követően sikerült egy futamot tartani így nem csoda, hogy a nap végére alaposan elfáradt a mezőny. Élményszámba ment a Nautic osztály vitorlázása, ami azt eredményezte, hogy ebben a kategóriában a Carpe Diem állt az élre. A népesebb YS-2-es osztályban a Mámor is első hellyel hangolt az esti vacsorára és a vasárnapi futamokra.

Vasárnapra változott a helyzet, a gyenge szelet az éjszaka beérkező hidegfront, és rendkívül erős szél váltotta! A rendezők azonban most sem adták fel, több vízen történt szélerő ellenőrzés után sikerül egy erő szeles futamot tartani! Az egységek keményen helytálltak, és sikerült egy szép futammal befejezni a napot!  

A verseny minden helyezettje érem díjazásban részesült, a YS-1 osztályban a STRANGE BREW lett az első, Ainslie Ian kormányzásával, a Lám Dezső Vándorkupát idén másodszor, a Sátori Ferenc kormányozta CARPE DIEM egysége nyerte el! A SUBARU különdíját a legnépesebb mezőny első helyezettje a Hajdú Gábor által kormányzott MÁMOR egysége kapta!

Az SUBARU Egis Kupa, Lám Dezső Emlékverseny immáron közel harminc éves hagyományának megfelelően a szombati napot egy kellemes, baráti hangulatú vacsora zárta az Egis SE kikötőjében. A szervezők nem csak kifogástalan étellel és megfelelő mennyiségű itallal, hanem valóban nagyon nagy barátsággal várták a megfáradt versenyzőket, és a siker itt sem maradt el.

A mezőny mintegy húsz százaléka hiányzott csak az esti rendezvényről, és bánhatják azok, akik nem tudtak részt venni a vacsorán, ugyanis Csopakon valóban olyan volt minden, amilyennek lennie kell egy versenyen. Fontos megemlíteni, hogy a SUBARU támogatásának köszönhetően komoly ajándékokkal távozhattak a győztesek, ami szintén emelte az SUBARU Egis Kupa rangját.  

„Sikerként könyveljük el, hogy sok nehézség, a pályaversenyzés csökkenő népszerűsége ellenére sikeres versenyt tudtunk tartani, és a változékony időjárás ellenére mindenki kellemes élményekkel zárta ezt a hétvégét. Nagyon nagy köszönet a Subarunak és a támogatásért, hiszen nélkülük a szervezők hiába tettek volna meg mindent. Jó volt látni, ahogy büszkén viselik a Subaru pólóit a résztvevők. Talán nem korai arról beszélni, hogy jövőre is igyekszünk majd hasonló színvonalon megrendezni az SUBARU Egis Kupa-Lám Dezső Emlékversenyt” Kis egyesületünk nem adja fel a pályaversenyek melletti elkötelezettségét! – mondta Kurucz Sándor, a verseny főszervezője.