A negyven hajós mezőnyt a Dávid Júlia vezette versenyrendezőség osztott rajtvonalon indította neki a túrának, ahol a hagyományos és a többtestű hajók külön szekcióban sorakoztak fel. A kezdetben 4-6 csomós keleties szélben a mezőny jelentős része az északi part menti frissüléseket igyekezett kihasználni, amelyekben a katamaránok még időnként egy testre is emelkedtek. A kétárbocos Fifty-Fifty rövidesen a rajt után az élre állt, és elsőként kerülte a paloznaki jelet. Csak kissé lemaradva, a többtestűeket üldöző bolyban érkezett a Lillafüred és a Nemere II, a két klasszikus 75-ös cirkáló, valamint a Nelson Flottalízing Flaar26RR is. A gyengülő szél aztán felkavarta az élen a sorrendet, és a hajógyári-öbölnél már a Black Jack vezetett. Az célvonalhoz vezető szakaszban újra közel kerültek egymáshoz a riválisok, és az igen szoros csata egészen az utolsó méterekig tartott: a Fifty-Fifty közvetlenül a célvonal előtt vette át újra a vezetést, három másodperccel mögötte, másodikként pedig a Black Jack érte el a célvonalat. Az abszolút dobogó harmadik fokára a szintén kéttestű Rapidophen léphetett fel.

 

A díjkiosztón a túrát teljesítő összes hajó a BYC klubtagjai által megálmodott és kivitelezett egyedi hajóplakettet vehetett át. Az abszolút dobogón kívül a nyílt többtestű, az ORC és a Yardstick kategóriák helyezettjei kerültek díjazásra. Az abszolút első helyezett Fifty-Fifty vihette haza a SLAM Hungary által felajánlott és összeállított, hasznos vitorlás kiegészítőkkel teli ajándékcsomagot is.

 

Minden résztvevőnek gratulálunk az elért eredményekhez, és sikeres versenyzést kívánunk a csütörtökön induló Kékszalagra. Jövőre is várunk Benneteket a szokásos vasárnapon, hogy egy újabb izgalmas versenynapot tölthessünk el együtt!

 

A részletes eredmények a mellékelt fájlban vagy a www.byc.hu weboldalon tekinthetők meg. A versenyen készült képek a BYC honlap mellett a Balatonfüredi Yacht Club Facebook oldalán (@sailingbyc) érhetők el, csakúgy, mint a futam során közvetített élő videók.