2019 októberében útjára indul a Friends Cup, mely méltó kihívást állít a tengeri hajósok elé, akiket még ebben az időszakban is hajt a versenyszellem. A név magáért beszél, ez nem csak a fejvesztett rohanásról fog szólni, ugyanis a Tengeri Lovagok Társasága fogja megáldani és elrajtoltatni a hajókat, illetve erősíteni azt a magyar tengeri hajós közösséget, akik mindig visszatérve, „bow-bow” mellett versenyeznek.

Az összesen 3 futamból álló kihívás Murter-ből fog indulni és nagyjából 200 mérföld megtétele után ugyan ide is fog visszaérkezni. Ez már nem a vicc kategória, ugyanis azt jelenti, hogy éjjel-nappali harcra és navigációra számíthatunk. Ez rendesen igénybe veszi hajós tudásunk minden egyes apró szegletét.



Ahogy a tavaszi Captains Adria Kupán, úgy ezen a versenyen is egyetlen hajóosztállyal fog indulni mindenki. A 2017-es Bavaria 41C hajók még frissek és ropogósak, csakis a magyarokra várnak, hogy megszelídítsék őket. Ez persze azt fogja jelenteni, hogy semmi más nem számít, csakis a tudásunk, gyakorlatunk és a csapatunk helytállása.

A kitartás igazi próbája lesz ez az egy hét, ahol megmutathatjuk, milyen fából is faragták a magyar tengerészeket. 
A kihívás adott, a hajók adottak, már csak azt kell tudnunk, hogy a győzelem mit hoz magával. Egy hajót. A verseny fődíja egy ingyenes hajó a 2020-as Friends Cup-on. Ezzel bebiztosíthatjuk a helyünket a jövő évben, megmutatva a többi trónkövetelőnek, hogy nem félünk a kihívástól!

Ha többet szeretnél megtudni a versenyről, megnézni a jelentkezési feltételeket és a hajófoglaló lapot, akkor kattints az alábbi linkre: Friends Cup