Sportolóink helyszíni felkészülését és részvételét pedig két Bravo 6.0 magyar tervezésű és gyártású edzőmotoros is segíti. Már év elején elkezdődtek az egyeztetések a Magyar Vitorlás Szövetség, a Bravo Boats és Berecz Zsombor edzője Kelemen Tamás között, hogy milyen igényeknek feleljen meg az a Bravo 6.0 motoros, mely Zsombi felkészülését és riói edzéseit segítheti majd az világversenyen.

Kialakítottunk egy egyedi konzolt a kormányállásra Keló meteo állomásának, vitorlatartó zsákot Finn Dinghy-re szabva, plusz tárolókat és kötélzsákokat alakítottunk ki, versenyeken használatos motortakarók készültek.

Az egyeztetéseket, személyre szabott átalakítás követte, majd tavaszra készen is állt a Bravo 6.0 „Rio Edition”, hogy útra keljen egy konténerben és áthajózzon a világ másik felére.

Közben újabb kvóták érkeztek, melyet újabb egyeztetés követett, ennek eredményeképp pedig a Bravo  Boats a magyar vitorlázók eredményes olimpiai szereplésének elkötelezett támogatójaként egy második Bravo 6.0 edzőmotorost is felkészített az olimpiára.

A két motoros mindhárom vitorlázót és edzőiket segíti, az egyiket Zsombiék a másikat Benji és Mári csapata használja a felkészülés és a versenyek során.

Az edzők jól ismerik már a Bravo 6.0-át, így nagy örömmel fogadták a hírt, hogy ezek az edzőmotorosok tartanak velük Brazíliába.

Május közepén gördültek ki a hajók a Balatonfüredi Yacht Club kapuján, Csepelen konténerbe kerültek és elindultak 5 hetes útjukra Rió felé. Megérkezés után nem sokkal már a helyszínen volt Zsombi és Keló, a Bravo hajók pedig vízre kerültek az Atlanti Óceánon.

Az olimpiát megelőző felkészülési időszakban a csapatok rendre szolgálatba is állították a hajókat, mi pedig itthon örülhettünk, hogy ezen a téren megfelelő körülmények vannak sportolóink körül.

Az riói edzőközpontban sok nemzet sok vitorlázója és edzőik  készülnek az olimpiára, így sokan találkoztak már eddig is a magyar motorosokkal. Örömmel fogadtuk a hírt, hogy bizony sokak megálltak a hajók láttán, körbejárták őket, szakavatott és tapasztalt kezek vizsgálgatták a Bravo motrosok minden apró részletét, majd mindenki elismerő arckifejezéssel nyugtázta, vagy még hangot is adott neki, hogy le a kalappal! „Ti magyarok, egy remek motorost raktatok össze!” A srácok pedig kezdték nézegetni a naptárjukat, hogy mikor is lehetne időt szakítani arra hogy menet közben is kipróbálják a hajót.

Így kerültek hát Bravo 6.0 edzőmotorosok a riói olimpiára, hogy segítsék a magyarok sikeres szereplését, minket pedig nagy büszkeség tölt el, hogy a legjobb vitorlázókkal és edzőkkel együtt ott vagyunk a világ legrangosabb sporteseményen.