„Mindez már a 2018. évi balatonfüredi Európa-bajnokságra történő készülődést jelzi, nem árt ha a magyar mezőny is szokik a nemzetközi elvárásokhoz” – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke. A versenyt tíz futamra írták ki, s a Hegedűs Léna vezette versenyrendezőség az időjárás-jelentés alapján bízik abban, hogy sikerül sok futamot rendezni. Az első rajt időpontját csütörtökön 14.00 órára tervezik, díjkiosztó vasárnap délután.

Az indulók között ott lesz a tavalyi bajnok Nyári Mikulás, Gömbös Lóránd hajója és a nemzetközi versenyeken komoly eredményeket elérő Johanna, amelyet Kis-Szölgyémi Ferenc kormányoz majd. A one-design osztályban mindig szoros küzdelemre lehet számítani, s ez idén sem lesz másképp. Szokás szerint külön értékelésben is részt vesznek a klasszikus 1973 előtt épül fahajók, amelyek gyönyörűen felújítva teljes értékű tagjai a mezőnynek. Újítás, hogy Masters és Junior kategóriát is díjaznak, ami jól mutatja, hogy ez a gyönyörű, elegáns és egyben sportos hajóosztály kiváló versenyzési lehetőséget biztosít minden korosztálynak.

„Külön köszönjük szponzoraink, a Bujdosó Pincészet, a Bravo Boats, a Fritz Sails és a SailingBooks.hu támogatását valamint a Kenese Marina-Port, házigazdáink segítségét. Mindig örömmel jövünk ide, hiszen 2010-ben nagyon emlékezetes, sikeres DragonEurópa-bajnokságnak adott otthont ez a kikötő” – erősíti meg Náray Vilmos.

 

A Dragon osztály hagyományaihoz méltóan több társasági program is fogadja majd a résztvevőket, s csütörtök este még egy rögtönzött flottagyűlésre is sor kerül majd, hogy megvitassák a Dragon osztály ügyes-bajos dolgait.