A 2017-es év úgy látszik, megújulást hoz a 26 éves rendezvény életében, hiszen hosszú idő után új egyidejű rendezvénnyel, mégpedig a Budapest Motor Fesztivállal közösen kerül megrendezésre. Az átalakítás célja, hogy a szervezők teret biztosítsanak mindkét kiállítás további dinamikus növekedéshez.

A 2016-ra már két pavilont elfoglaló kiállítás továbbra is a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában mutatja be a hajókat és a hajózáshoz szorosan kapcsolódó szolgáltatásokat, míg a luxus termékek és vízi sportok az F pavilonban mutatkoznak majd be. A megújulás mellett új lendületet is kapott a rendezvény az idei nagysikerű jubileum után, a Budapest Boat Show iránti érdeklődés jelentősen megugrott, olyannyira, hogy mostanra már teljesen elfogytak a szabad helyek G pavilonban, amire évek óta nem volt példa ennyi idővel a kiállítás nyitása előtt.

A Budapest Boat Show minden évben egy-egy fő téma köré szerveződik, mely idén a Szabadidős Hajózás. Ennek fényében a kiállítás Programszigete is ehhez illeszkedő interaktív érdekességekkel várja a látogatókat. A tervezett programok között szerepel árboc mászás, csomókötöző, és –dobó verseny, hajós ügyességi versenyek és interaktív kiskapitány képző. A tavaly felépített 40m2-es bemutató medence is újra megtelik programokkal, és a színpadon minden évben sikerrel zajló szakmai és nagyközönség programok között 2017-ben is új érdekességek kapnak helyet.

A 2017-es Budapest Boat Show másik újdonsága az Exkluzív Nap, mely minden eddiginél kényelmesebb látogatásra biztosít lehetőséget. Az első napra, vagyis 2017. február 23-ra meghirdetett Exkluzív Napon csak a Budapest Boat Show várja az érdeklődőket, így a terület megközelítése autóval is teljesen akadálymentes lesz, a pavilonban pedig nyugodtabb, üzletkötésre alkalmas légkör várja a kilátogatókat. Ennek fényében érdemes erre a napra időzíteni a kiállítókkal való találkozókat, hiszen nekik is több idejük marad egy-egy látogatóra. Az 5.500 forintos jegy csak első ránézésre tűnik drágának, hiszen az Exkluzív Napra szóló belépő tartalmazza a parkolást is. Azoknak, akik előre váltják meg a belépőt, ráadásul a szervezők lehetőséget biztosítanak, hogy a Hungexpo területén, a pavilontól csupán néhány méterre hagyják az autójukat. Aki a helyszínen venné meg a belépőjét, az szintén díjmentesen parkolhat, igaz a külső parkolókban, és a II. Fogadócsarnokon keresztül tudja megközelíteni a kiállítást.

Akik szeretik a kiállítási élet nyüzsgését, azoknak is azt javasoljuk, hogy váltsák meg mielőbb belépőjüket a rendezvényre, hiszen amellett, hogy ötletes karácsonyi ajándék lehet hajóstársainknak, 2017. január 31-ig, regisztráció és hírlevél feliratkozás esetén a belépő kedvezményesen vásárolható meg a www.boatshow.hu weboldalon, így a feliratkozók a kiállítás legfontosabb híreiről is első kézből értesülhetnek.

(x)