A vezető edző így számol be az újabb egy hétről:

"Február közepén újabb egy hetes edzőtáborral folytattuk a felkészülést Barcelonában. A helyszín most váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeinket: két nap kivételével ragyogó időben, tökéletes körülmények között vitorláztunk napi 5-6 órát. Így jutott idő részletesebben foglalkozni a különböző feladatokkal. A hangsúly még mindig a manőverek megfelelő technikai végrehajtásának elsajátításán van. Többféle bójás feladatot végeztünk ahol az eltérő szélerőkben más és más szögekre és távolságra van szükség a jelek megközelítésekor és a manőverek jó időzítéséhez. A csapat kezdi felvenni azt a sebességet gondolkodásban és mozgásban egyaránt, ami egy skiffben vitorlázva alapkövetelmény. Ezeket az igen intenzív gyakorlatokat hosszabb menetekkel váltogattuk, ahol a trapézolás technikáját és a kormányzás-vitorlaállítás folyamatát gyakoroltuk. Ez is egy olyan összetevője ennek a hajótípusnak, ami egészen kifinomult összhangot kíván a legénység és kormányos együttműködésében. Örömmel láttam, hogy nagy szintet léptek a srácok az őszi vitorlázásukhoz képest. Az is egyértelmű, hogy a januári edzésen nyakunkba kapott extrém nehéz hullámzásban érdemes volt annyit küzdeni, sokadszor is megbirkózni például a felborult hajó visszaállításával. Ezek a helyzetek jó leckét adnak alázatból, kitartásból, türelemből, melyek mind kellenek ahhoz, hogy kitűzött céljainkat elérjük. 
Nincs megállás, márciusban újabb egy hetes kör következik, addig pedig dolgozunk a megfelelő erőnléten, ahol ugyancsak van tennivalónk bőven."


Időközben a Magyar 29er Csapat már logót is kapott, mégpedig Dobos Geri grafikus jóvoltából, amelyet ezúton is köszönünk!

A megnyert pályázat eredményeképpen közel húsz 29er érkezik még a nyár előtt a Balatonra - úgyhogy fiatalok, kiülő Ópések - 29er-re fel!