Kik mikor és hol nevezhetnek? Miért érdemes jönni? Milyen díjak lesznek még? Lesz e idén is hajóosztályok szerinti tárgyi nyeremény értékelés is?  Mi a különbség a két verseny közt? Mit érdemes még tudni? Ezekre most mind megpróbálunk választ adni, amire nem, nyugalom azzal is hamarosan jelentkezünk.

Díjak

A Svert Kupa - DELL túraverseny 2017. 08. 12én 10.00 órakor fog rajtolni. A verseny összevont egytestű fődíja DELL XPS 13 2:1 utrabook lesz. (részletek ITT). A különértékelt kéttestű (katamarán) összevont osztály fődíja is ehhez hasonlóan értékes DELL utrabook lesz. A legjobb női kormányos különdíját idén a Heineken Hungária Zrt mint a verseny főtámogatója biztosítja. Hajóosztály értékes tárgynyereményeinket (mint tudjátok nálunk, hagyomány a hajóosztályonkénti értékelés is a versenyen népesebb számban résztvevő típusoknál) és a többi különdíjunkat például a legfiatalabb és legidősebb kormányos, kikötők legjobbjai stb. többi szponzorunk biztosítja. Így a Wellis Magyarország, a Sió- Eckes Kft, az Andreas STIHL Kft., Wellesteyn, a Zimek, ClearWater és Zamárdi Önkormányzata.  Utóbbi a versenynek helyt adó kishajó kikötőt is rendelkezésünkre bocsájtotta.  A város polgármestere Csákovics Gyula pedig nagy örömünkre idén is a verseny fővédnöke lesz.

A Svert Kupa- NaturZitrone pályaverseny 2017 08.13án 10.00 -15.00 óra közt kerül megrendezésre, két pályán több futamban. A nagyon értékes versenyenkénti díjait a Heineken Hungária Zrt mint névszponzor biztosítja az egytestű és kéttestű hajók részére is. Az új verseny célja egyébként a sportra és egészséges életmódra ösztönzés, ennek keretében jött létre a versenyeken és azt megelőzően egészséges életmód megőrzésére szolgáló tájékoztató és szűrő programunk is.

Kik vehetnek részt?

Mind két versenyen, azaz a pálya és túraversenyen is csak Svertes hajók. Kiemelnénk, hogy olyan svertes hajók, amelyek tartósan tudnak 50 cm merüléssel is vitorlázni. Ez azért fontos, mert idén a pályakitűzésnél erre külön figyelmet fektetünk, azaz aki erre nem képes az fent fog akadni és kizárására kerül, ugyanúgy ha szúrópróbaszerű ellenőrzésen elbukik.  Tehát, összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók versenye mindkét Svert Kupa. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupákon való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv. Kivéve az MVSZ ranglista versenyeket. Az részvételt ennél részletesebben szabályzó versenykiírások hamarosan közzé lesznek téve természetesen.

Miért érdemes eljönni?

Talán legnagyobb referenciánk az, hogy 2015-ben 67 nevező hajó tisztelt meg bennünket az első versenyünkön, 2016-ban a második versenyen 122 nevező hajót és legénységét üdvözölhettük. Nem csak a dinamikus növekedés ad bizakodást számunkra az ide harmadik Svert Kupákra, hanem az is, hogy azt tapasztaltuk a növekedés mellett, aki részt vett az első versenyünkön az a másodikon visszatért hozzánk (kivéve egy két technikai és egészségügyi problémával az „igazoltan hiányzók”). Ennek szellemiségében igyekszünk megrendezni az ide két versenyünket is augusztus 12-13án .

Tehát ha idén szeretnétek egy amatőröknek és profiknak is kihívást adó versenyen részt venni, ha bővülő sportszeretettel összetartó családtagunkként velünk tartanál az ünnepélyes díjátadón és azt követő ingyenes versenyzői vacsorán, akkor köztünk a helyed. Várunk a Svert Kupa – DELL túraversenyen 08.12én és a Svert Kupa – NaturZitrone pályaversenyeken is 08.13án.

Nevezési díjakat idén sem emeljük, kékkönyv az MVSZ raglista versenyeken kívül senkinek nem kell se a DELL túraversenyre, se a NaturZitrone pályaversenyekre. Nevezési időpontokat hamarosan közzétesszük, online nevezés idén is lesz. Amely terveink szerint 2017. július 15-től indul majd. Ezekről részletesebben honlapunkon a www.svertkupa.hu oldalon olvashattok.

 

Támogatóink, akiknek köszönhetően tudjuk tartani az alacsony nevezési díjakat, és így is megtudjuk szervezni a versenyt és annak biztosítását és együtt ünnepelhetünk veletek a díjátadón értékes nyereményekkel és az azt követő ingyenes versenyzői vacsorán koccintva közösen értékelhetünk a napot.

Tehát nélkülük nem jöttünk volna létre:

DELL Magyarország

Nagy örömünkre szolgál, hogy a kezdetektől névszponzorként minket támogató számítástechnikai cég, immáron harmadszor tér hozzánk vissza. A cégről ITT olvashattok. A versenyzők számára ez egyet jelent a DELL fődíjakkal is.

Idén például a XPS 13 2:1 utrabokkal. Legyen szó munkahelyi vagy magáncélú felhasználásról, a világ legkisebb 13 colos kijelzőjű 2-in-1 notebookja csúcsteljesítményt biztosít: 7. generációs Kaby Lake architektúrán alapuló Core i5 vagy Core i7 processzorok, 4GB-tól 16 GB-ig választható RAM, és 128 GB-tól 512GB-ig bővíthető SSD. Az XPS prémium termékcsalád ezen darabja sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, hiszen a hagyományos laptop kialakítás mellett sátor és tablet módban is kényelmesen használható. Kompakt méretéből adódóan nem kell kompromisszumot kötni, hiszen könnyű és nem foglal sok helyet. Emellett a szinte kávamentes kialakításnak köszönhetően magával ragadó élményt nyújt az opcionálisan választható FHD vagy QHD érintőkijelző. A szemrevaló alumínium ház és a billentyűzet háttérvilágítás gondoskodik a stílusos megjelenésről, a karbonszálas csuklótámasz pedig a kényelemről. A biztonságra garanciát jelentenek a Dell szolgáltatásai, illetve az opcionális ujjlenyomat olvasó.

Heineken Hungária Zrt.

Új főtámogatónk idéntől és egyben a pályaversenyek névszponzora is a nemzetközi multi cég a vitorlázók körében igen nagy népszerűségre ítélt NaturZitrone alkoholmentes új családjával így ahhoz járult hozzá, hogy a Svert Kupa versenyek által minél szélesebb körben ösztönözzön benneteket a sportolásra, a vitorlásversenyeken való részvételre. Tehát várunk benneteket augusztusban Zamárdi partjainál, ahol már a nevezési csomagban ízelítőt kaptok a NaturZitrone termékcsalád vitorlázó barát csomagolásáról és remek ízéből. Eláruljuk azt is, hogy a cég gondolt természetesen rátok a verseny tárgynyereményeinél és a versenyzői vacsorához is készültek számozókra ízletes meglepetéssel! 

A NaturZitrone termékek természetes frissítők, amelyek mentesek a mesterséges adalékanyagoktól, ízesítőktől, és színezékektől. A termékcsalád citrom, grapefruit, és bitter lemon ízben is elérhető. Mivel a grapefruit és a bitter lemon variáns természetes édesítő, stevia hozzáadásával készül, így a finom íz mellett csökkentett kalóriatartalmat is biztosít.
Visszazárható csomagolásuknak köszönhetően bárhol, bármikor fogyaszthatod őket. Vidd magaddal, és élvezd a gyümölcsök frissítő ízét!

A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. több mint száz éves sörfőzési tapasztalata, valamint nemzetközileg elismert márkái révén a magyar piac meghatározó szereplője, a nemzetközi HEINEKEN csoport magyar leányvállalataként tevékenykedik Magyarországon. A vállalat két sörgyárában, Sopronban és Martfűn honosította meg a sörfőzési hagyományokat. A HEINEKEN Hungária sörgyáraiban készül a legnépszerűbb hazai sör, a Soproni és a világ legnemzetközibb söre, a Heineken. A HEINEKEN portfóliójába tartoznak a Gösser és az Arany Fácán sörök is, illetve a népszerű cseh sör, a Krusovice, emellett a cidereket Strongbow márka képviseli.

Andreas STIHL Kft

Azt hiszem, nem kell bemutatnunk nagyon a III. Svert Kupa új támogatóját a Stihl-t! Ugyanakkor tudtad azt is, hogy tisztítógép családja a hajód karbantartásában is megbízható partnered lehet? Akkor jó. Augusztusban ki is próbálhatod a Svert Kupán. Sőt támogatónk versenydíj felajánlásainak köszönhetően esetleg nem csak ott... és nem csak ezt...

Kihívásokra tervezve! A takarítás a legtöbbünknek nyűg. A STIHL számára szenvedély. Hideg vizes magasnyomású mosói a ház körüli munkákhoz és a gépjárművek, kerti bútorok, lépcsők, térkövek, teraszok takarításához is ideális partnerek. Továbbá kiválóan alkalmasak a hajótestek és fedélzetek tisztítására, a legtöbb készülék esetében a víznyomás is állítható ezzel optimalizálva a megfelelő munkafelület kezelésére. Bebizonyítjuk, hogy ha makacs szennyeződések eltávolításáról vagy nagy felületek tisztításáról van szó, még mindig a víz az úr.

STIHL tisztítógépek: tiszta sor a takarítás! Piszok, homok, forgács, lomb, vagy szemét? Tisztítógépeink semmitől sem riadnak vissza. Gazdag választékunk különféle gépei akár tartós használatra, akár alkalomszerűen, kényelmesen használhatók. A titok: ergonomikus formatervezés és gazdag felszereltség. Tökéletes tisztaság kompromisszumok nélkül.

Andreas STIHL Kft. A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. A vállalatot 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát.

A magyar leányvállalat, az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon. Szakkereskedői és szervizhálózata biztosítja a felhasználóknak a minőségi kereskedelmi és szervizellátást, amely garantált, teljes körű alkatrészellátással párosul.

A minőségi STIHL termékekkel az Andreas STIHL Kft. Magyarországon a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és láncok értékesítési területén piacvezető. A kapcsolódó ágazatok működése ma már elképzelhetetlen a korszerű, környezetkímélő, megbízható és gazdaságos STIHL gépek nélkül.

A SIÓ-ECKES Kft.

Magyarország vezető gyümölcslé gyártója, az ágazat meghatározó szereplője. Zamatos gyümölcsökből, a magyar ízvilágnak megfelelően előállított termékeinek és a vásárlók döntésének köszönhetően a magyar gyümölcslé piac vezetője.

Az elmúlt közel 25 év alatt a siófoki gyár Európa egyik legmodernebb gyümölcsfeldolgozó és gyümölcslégyártó üzemévé, a hazai gyümölcsfeldolgozás és gyümölcslégyártás egyik fellegvárává vált.

Zimek Pálinka Manufaktúra

Nagy örömünkre (és tudom, hogy örömötökre is :) ) szolgál, hogy a Svert Kupa támogatói közt immáron harmadik alkalommal köszönhetjük a Zimeket. Mit jelent ez? Igen, idén is értékes díjakat ajánlanak fel különböző hajóosztályok értékeléséhez, és igen, idén is megkóstolhatjátok (a versenyek után) a pálinkaház országos és nemzetközi díjnyertes minőségi termékeit!

Tehát velük együtt, idén is várunk benneteket a Svert Kupára! A versenyről több infó: www.svertkupa.hu

Tudtátok? A Zamárdiban található Zimek Pálinka Manufaktúrát kifejezetten a Balaton környékén termő gyümölcsök feldolgozására alapozták, a prémium pálinkák előállításának jegyében. A Zimek pálinkákba garantáltan nem kerül cukor, sem egyéb aroma. A szakemberek nagy gonddal válogatják ki a hibátlan gyümölcsöket, és külön figyelmet fordítanak azok kíméletes feldolgozására. A Zimek pálinkák több mint 300 díjat szereztek a különböző versenyeken. Három alkalommal szerepeltek hazánk legjobb pálinkafőző műhelyeként, és mindig az ország tíz legjobb pálinkafőzdéje között végeztek az országos versenyen.

Wellensteyn Magyar Kereskedelmi Képviselet

A Wellesteyn hazai márkaképviselete, aki egyben a Campione, és Petrus, Lights of London világmárkák forgalmazója is a 2017 évben is a Svert Kupa versenyek támogatói közt lesz. Azaz idén ismét értékes Wellesteyn nyereményekkel gazdagodhatnak a verseny különdíjasai.

ClearWater Kft

ÉLTETŐ ELEMI ERŐVEL A SVERT KUPA ZAMÁRDI TÁMOGATÓJA: ClearWater! Tudjuk, manapság nem elég kiváló minőségű terméket, szolgáltatásokat nyújtani. Ennél többre van szükség. Megbízhatóság, precizitás, fejlődés, újdonság, innováció, kompromisszumkészség és közvetlenség ez amiket a ClearWater partnerei mondanak a piacvezető, az ország egész területén szolgáltató cégről. "- Te most megtapasztalhatod a mindezt, hiszen ha velünk tartasz a Svert Kupán, támogatónk jóvoltából az eredményhirdetés követő versenyzői vacsorán kipróbálhatod szolgáltatásaikat, megkóstolhatod terméküket. Sőt versenydíjaiknak köszönhetően lesz, aki tovább is...

Totel Szerviz Kft.

A svertkupa.hu oldal fejlesztését így az online nevezést is a Totelnek köszönhetjük.

Zamárdi város Önkormányzata

Zamárdi a Balaton szíve. Településünk a Balaton déli partjának egyik legkönnyebben megközelíthető üdülőhelye, a 10 km-es partszakaszán több ingyenesen használható, kisebb-nagyobb strand található vizesblokkokkal, öltözőkabinokkal, vendéglátóhelyekkel, játszóterekkel, kölcsönzőkkel.

Közülük is ki kell emelni, a köznyelvben csak “nagystrandként” emlegetett, 3 km hosszú, egybefüggő, füves, árnyas szabadstrandot, amely csodálatos panorámával tekint a Tihanyi- félszigetre. Június végétől augusztus végéig a strandolók biztonságát Bácskai utcai központtal ingyenes orvosi ügyelet és vízimentő-szolgálat felügyeli. A strand az elmúlt években kiérdemelte a kiváló vízminőséget igazoló kék zászlót. Itt található a csónakok, vitorlások fogadására alkalmas kikötő is. A Balaton felé futó utcák végénél kisebb strandok várják a vendégeket.